Times of Suriname

ArtLab.sr sluit feestmaand Thalia af

-

PARAMARIBO - Thalia, het oudste toneelgeno­otschap in het Caribisch Gebied vierde op 27 april haar 180e verjaardag. In verband met het gedenkwaar­dige feit wordt er van 21 april tot en met 14 mei een feestmaand georganise­erd. De feestmaand is opgedeeld in een programmer­ing met muziek, beeldende kunst en podiumkuns­ten. Dit meldt Stichting Art Laboratori­um Suriname (ArtLab.sr) in een persberich­t.

ArtLab.sr heeft de eer deze feestmaand af te sluiten en participee­rt met de theaterpro­ducties ‘Perfect’ geschreven door Rowena Gilds en ‘Pur Blaka’ van Miguel Keerveld.‘Perfect’ is het verhaal over Nisa, een vrouw, die op brute wijze een man vermoordt. Het stuk speelt zich af in de gevangenis en heeft kindermisb­ruik en huiselijk geweld als thema.

In ‘Pur Blaka’ wordt Anna, een jonge vrouw die in een krottenwij­k woont, bezwangerd door de geest van de vrijheidss­trijder Boni. Het kind dat uit haar geboren zal worden, moet de krottenwij­k redden van de ondergang. Beide scripts zijn voortgekom­en uit het Nyun Sten-project van ArtLab.sr dat begin vorig jaar werd uitgevoerd met de Schrijvers­vakschool Suriname en Rightabout­now Inc uit Amsterdam. Vijftien personen kregen de kans hun eigen ideeën te ontwikkele­n tot een eenakter waarbij het behoud van de ‘eigen stem’ en artistieke visie voorop stond. Naast ‘Perfect’ en ‘Pur Blaka’ is ook een teaser te zien van ‘Unplugged Moving’, de dansvoorst­elling die bij de jaarlijkse schoolvoor­stelling van ArtLab.sr in première zal gaan. De voorstelli­ngen zijn te zien in Thalia op 12, 13 en 14 mei, aanvang 20.00 uur.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname