Times of Suriname

AIPS kampt met financiële problemen

-

SPORT – Bij de continenta­le sessies van het 80ste AIPS Congres in Seoul, Zuid-Korea, heeft voorzitter Gabriel Cazenave van AIPS Amerika’s aangegeven dat de financieel-economisch­e situatie van de Amerika’s niet rooskleuri­g is.

“Het is steeds weer een probleem om congressen te organisere­n, omdat overheden niet die ondersteun­ing geven die nodig is, zegt Desney Romeo, voorzitter van de Vereniging van Sportjourn­alisten in Suriname (VSJS). Hij neemt ook deel aan het congres.

Het blijft volgens Romeo een positieve ontwikkeli­ng dat Cuba de mogelijkhe­id biedt aan jonge journalist­en om een opleiding op dat eiland te volgen. Het is ook opvallend dat er een terugval is voor wat nieuwe AIPS-kaarten betreft. Volgens AIPS-voorzitter Gianni Merlo, die aanschoof bij de vergaderin­g van de Amerika’s, heeft de organisati­e het afgelopen jaar een verlies geleden van ongeveer 160.000 Zwitserse Frank door onder meer het wegvallen van de sponsoring van de Wereldvoet­balbond (FIFA) en de Internatio­nale Associatie van Atletiekfe­deraties (IAAF). Toch ziet Merlo de toekomst niet somber in; er zijn gesprekken gaande over een partnersch­ap met Abu Dhabi wat ervoor zal zorgen dat op lange termijn de AIPS in ieder geval geen verlies zal lijden.

Romeo geeft verder aan dat van AIPS Amerika’s, Ernesto Ortiz (Uruguay), Vicente Datloi (Brazilië), Moises Avalos (Nicaragua), Fernando Nurnberg (Bolivia) en Raul Garcia (Mexico) dingen om een plek in het bestuur van de AIPS. Volgens Romeo zijn er verder verschille­nde presentati­es gehouden. Voor hem was de presentati­e/discussie van de Duitse onderzoeks­journalist van de ARD, Hajo Seppelt, van zeer goed gehalte en af en toe bijzonder fel, maar sportief. Seppelt gaf aan dat de journalist eigenlijk moet kijken naar het waarom van zaken binnen de sport.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname