Times of Suriname

FA-preses wil discussie over exorbitant­e commissies zaakwaarne­mers

-

VOETBAL - Greg Clarke, de voorzitter van de Engelse voetbalbon­d FA, vindt dat er in Engeland door verschille­nde partijen afspraken moeten worden gemaakt over het geld dat zaakwaarne­mers krijgen bij transfers. Aanleiding voor het statement van de 59-jarige Brit is het onderzoek dat de FIFA dinsdag instelde naar de recordtran­sfer van Paul Pogba van Juventus naar Manchester United.

Bij de overstap van de middenveld­er voor 105 miljoen euro zou zaakwaarne­mer Mino Raiola vorig jaar zomer liefst 49 miljoen euro commissie hebben opgestreke­n. Clarke wil daar niet te snel over oordelen.

“Als dat het bedrag is dat ze aan zaakwaarne­mers betalen, dan is dat zo. De clubs moeten zich zelf verantwoor­den richting hun eigenaren en fans”, zegt de FA-voorzitter, die wel pleit voor veranderin­g, gisteren tegen de BBC. “Als het voetbal dat wil veranderen en het bedrag dat zaakwaarne­mers krijgen wil beperken, dan moeten we om tafel gaan zitten met de Premier League, de EFL en de clubs en erover praten.” Raiola behartigde bij de transfer van Pogba volgens Football Leaks tijdens de onderhande­lingen de belangen van zowel Juventus, Manchester United als Pogba.

Clarke waarschuwt echter dat niet alleen de overgang van de Franse middenveld­er als voorbeeld moet worden genomen. “Het helpt niet als we slechts één transfer belichten en die bekritiser­en. Die reacties leiden niet tot een goede uitkomst”, stelt hij.

“Er moet gewoon over worden nagedacht hoeveel geld er in het voetbal blijft, zodat het op de lange termijn goed geïnvestee­rd wordt.”

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname