Times of Suriname

Diddy wederom rijkste hiphoparti­est

-

Het is Jay Z niet gelukt om dit jaar Sean ‘Diddy’ Combs van de troon te stoten in de jaarlijkse lijst van rijkste hiphoparti­esten van Forbes.

Volgens het blad is Diddy, net als afgelopen jaren, wederom de best verdienend­e rapper met een vermogen van 820 miljoen dollar (754 miljoen euro). Hoewel hij zelden optreedt en amper nieuwe muziek uitbrengt, spekt hij zijn kas flink met aandelen in wodkamerk Ciroc en televisies­tation Revolt.

Het vermogen van Jay Z nam afgelopen jaar met 30 procent toe door een investerin­g van 200 miljoen dollar (183 miljoen euro) in zijn Tidal streamings­dienst, waarmee hij een tweede plaats in de lijst veroverde. De rapper en producer heeft hiermee zijn vermogen weten op te krikken tot 810 miljoen dollar (744 miljoen euro). Ook heeft hij champagnem­erk Armand de Brignac en bezit hij platenlabe­l Rock Nation. De derde plaats wordt ingenomen door Dr Dre met een vermogen van 740 miljoen dollar (680 miljoen euro) na de verkoop van zijn Beats aan Apple. Rapper en Cash Money Records mede-eigenaar Bryan ‘Birdman’ Williams staat op nummer 4 met een fortuin van 110 miljoen dollar (101 miljoen euro). Het platenlabe­l dat hij samen met zijn broer runt heeft artiesten als Lil Wayne, Nikci Minaj en Drake onder contract. Drake neemt een vijfde plek in op de lijst van best verdienend­e hiphoparti­esten en is 90 miljoen dollar (82 miljoen euro) waard. Naar verluidt zou Drake tijdens zijn wereldtour­nee afgelopen jaar 1 miljoen dollar per avond hebben verdiend. Hij verdiende ook flink aan zijn deals met Apple, Nike en Sprite.

(De Telegraaf/Foto: i.dailymail.co.uk)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname