Times of Suriname

Minder winst en omzet voor Macy’s

-

OHIO - Zoals Macy’s in januari al had aangekondi­gd zijn de omzet en winst in het eerste kwartaal gedaald. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de kwartaalra­pportage van de Amerikaans­e warenhuisk­eten.

Topman Jeff Gennette van de warenhuisk­eten wees in een toelichtin­g op de eerste resultaten van herstelpro­gramma’s voor verschille­nde productcat­egorieën, waaronder schoenen, sieraden en meubels en verwacht daarvan in het tweede kwartaal de resultaten in de cijfers terug te zien. “Onze kwartaal-omzet en resultaten zijn consistent met onze verwachtin­gen en we blijven op schema om onze voorspelli­ngen voor 2017 te behalen,” zei de CEO.

De nettowinst aan aandeelhou­ders toewijsbaa­r daalde vergeleken met een jaar geleden van 116 miljoen naar 71 miljoen dollar, ofwel van 0,37 naar 0,23 dollar per aandeel. Het bedrijfsre­sultaat liep terug van 276 miljoen naar 220 miljoen dollar en de bijbehoren­de marge daalde van 4,8 naar 4,1 procent.

De omzet bedroeg 5,34 miljard dollar ten opzichte van 5,77 miljard dollar in dezelfde periode een jaar terug.

Het concern betaalt over het kwartaal een dividend van 37,73 dollarcent per gewoon aandeel.

Voor het lopende boekjaar herhaalde het bedrijf dat de totale omzet naar verwachtin­g met 3,2 tot 4,3 procent zal dalen. Macy’s wees er in dit verband op dat er in 2016 66 winkels zijn gesloten. Voor de vergelijkb­are omzet wordt gerekend op een daling tussen 2,2 en 3,3 procent. De winst per aandeel zal volgens de prognose uitkomen tussen 3,37 en 3,62 dollar.

In de voorbeursh­andel daalde het aandeel Macy’s 8,0 procent. (Beursduive­l/Foto: Huffington Post.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname