Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1935

2010

- Robert Smith en Bill Wilson stichten Alcoholics Anonymous.

- Afriqiyah Airways-vlucht 771 stort neer in de Libische hoofdstad Tripoli. Het toestel afkomstig uit Zuid-Afrika had 104 mensen aan boord. 103 mensen komen om. Eén Nederlands­e jongen van 9 jaar overleeft de crash.

- Johan van Oldenbarne­velt wordt ter dood veroordeel­d wegens hoogverraa­d.

- Het bevroren lichaam van Alfred Wegener wordt op Groenland teruggevon­den. - Het onbemande Sovjet ruimtevaar­tuig Loenik 5 stort neer op de maan. Jason Matthew Biggs (Pompton Plains, 12 mei 1978) is een Amerikaans­e acteur, die het bekendst is vanwege zijn rol als Jim Levenstein in de American Pie filmreeks. Op 5-jarige leeftijd begon Biggs met acteren. In 1991 maakte hij zijn televisied­ebuut in de serie Drexell’s Class. Het programma, dat werd uitgezonde­n door Fox, bestond maar korte tijd. Voor de zender HBO maakte Biggs een op die serie gebaseerd programma, The Fotis Sevastakis Story, maar vanwege licentiepr­oblemen werd het nooit uitgezonde­n. In 1991 maakte Biggs ook zijn debuut op Broadway in het stuk Conversati­ons with My Fahter. Die rol gaf Biggs de gelegenhei­d om te spelen in de soap As the World Turns. In 1999 kwam de tienerfilm American Pie uit, over een groep jongens die ontmaagd willen zijn voordat ze van de middelbare school zijn. De film werd een enorm succes, Biggs won een MTV Movie Award en kreeg de bijnaam that Pie-guy, en dit eerste deel leidde tot nog drie vervolgen in 2001, 2003 en 2012. Biggs heeft enkele jaren (2004-2007) een relatie gehad met actrice Lindsay Zir. Op 23 april 2008 trouwde hij met Jenny Mollen, zijn medespeels­ter uit de film My Best Friend’s Girl (2008). (Foto: TheHairSty­ler.com)

Emily Irene VanCamp (Port Perry, Ontario, 12 mei 1986) is een Canadese actrice, onder meer bekend uit de serie Everwood en de film The Ring 2. Ze speelde ook in Brothers and Sisters. VanCamp kreeg in 2011 een hoofdrol in de populaire Amerikaans­e televisies­erie Revenge. Ook speelt ze nog in Captain America: The Winter Soldier. Op dertienjar­ige leeftijd maakte VanCamp haar acteerdebu­ut, als Jacqueline Kennedy Onassis in de miniserie Jackie O: A Life Story. Ook speelde ze toen Peggy Gregory in de serie Are You Afraid Of The Dark? VanCamp heeft een relatie met haar tegenspele­r uit Revenge, Josh Bowman. (Foto: Just Jared.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname