Times of Suriname

Hoefdraad naar Saudi-Arabië

-

PARAMARIBO - Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën vertoeft momenteel in Saudi-Arabië, waar hij de 42ste vergaderin­g van Raad van Governors van de Islamitisc­he Ontwikkeli­ngsbank (IsDB) bijwoont. Suriname heeft enkele ontwikkeli­ngsproject­en in de pijplijn met de IsDB en Hoefdraad zal nagaan wat de status van deze projecten is. De vergaderin­g is gisteren begonnen, maar dat deel van de agenda die Suriname direct regardeert, komt pas morgen aan de orde. IsDB heeft een enveloppe van USD 1,75 miljard ter beschikkin­g gesteld aan Suriname ten behoeve van ontwikkeli­ngs- en investerin­gsprojecte­n. Het land zal echter geen beschikkin­g hebben over het geld, maar moet projecten indienen bij de IsDB, die zelf zal verrekenen met de schuldeise­r. Suriname heeft nog niets getrokken uit deze concession­ele lening.

Hoefdraad zal zich onder andere beijveren om financieri­ng voor het Academisch Medisch Centrum Suriname (AMC-SU) dat volgens planning in 2020 af zal moeten zijn. Met de bouw van het 510 bedden tellend hypermoder­n ziekenhuis gaat zeker USD 60 miljoen gemoeid. Onduidelij­k is of de deadline van 2020 gehaald zal worden, aangezien de financieri­ng nog niet helemaal los is gekomen. Hoefdraad zal in Jeddah informatie op dat gebied inwinnen.

Suriname en Guyana zijn de enige twee landen op het westelijk halfrond die aangeslote­n zijn bij de IsDB. In tegenstell­ing tot Suriname gaat het nog stroef met Guyana om concessies te sluiten met de IsDB. BC Op de hoek van de RW Thurkow- en Copernicus­straat werd deze dame op de bromfiets aangereden door een busje. Zij raakte daarbij gewond en werd per ambulance afgevoerd. (Action-foto: Vijaykumar Kalyan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname