Times of Suriname

Hakrinbank doneert plaatsnaam­borden aan Commewijne

-

PARAMARIBO – De directeur van de Hakrinbank, Jim Bousaid, heeft op 10 mei op een feestrecep­tie in NieuwAmste­rdam ter gelegenhei­d van de viering van het 35-jarig bestaan van haar filiaal in Commewijne, symbolisch 19 plaatsnaam­borden aan de districtsc­ommissaris overhandig­d. Dit meldt de bank in een persberich­t.

Deze zullen op verschille­nde plaatsen in het district geplaatst worden. De Hakrinbank hoopt hiermee een belangrijk­e bijdrage te leveren aan de herkenbaar­heid, toeristvri­endelijkhe­id en verfraaiin­g van Commewijne. Diverse plaatselij­ke sociale instelling­en werden ook bedacht met giften.

Op de receptie die plaatsvond op de pier van Het Bastion Nieuw-Amsterdam, memoreerde de algemeen directeur de geschieden­is van het filiaal in Commewijne. Het was het eerste filiaal van een bank in Commewijne en werd destijds opgezet ter ondersteun­ing van de ontwikkeli­ng van het district na de onafhankel­ijkheid van Suriname. Vooral de uitvoering van het Landbouw Ontwikkeli­ngsplan Commewijne (LOC), kort na de onafhankel­ijkheid, bood goede perspectie­ven voor duurzame ontwikkeli­ng. Dit project is helaas mislukt, maar de verbondenh­eid met het district is gebleven en in de afgelopen 35 jaar heeft de Hakrinbank een bijzondere bijdrage geleverd aan de ontwikkeli­ng van Commewijne, middels progressie­ve financieri­ng van bedrijven en individuen. In 2004 werd er vanwege de groei en verbeterin­g in de service naar klanten toe een nieuw en modern bankgebouw opgezet in Tamanredjo. Bousaid benadrukte dat de Hakrinbank ook in de komende jaren haar positie als duurzame financiële partner in het district wenst voort te zetten en zelfs te intensiver­en. Hij heeft vertrouwen in de goede toekomst van het district en roept eenieder op om daaraan te werken. Ook de gemeenscha­p wordt bedankt voor de business en het geschonken vertrouwen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname