Times of Suriname

Groupon biedt omstreden helikopter­vlucht met forse korting aan

-

AMSTERDAM - Sinds kort is het voor de gefortunee­rde toerist mogelijk om met een helikopter boven de stad te vliegen. Deze week ontstond ophef rondom de vluchten. Op kortingweb­site Groupon worden de ritjes in de lucht nu met forse korting aangeboden.

Sinds 1 april biedt het bedrijf Heliams.com helikopter­vluchten boven de stad aan: iedere zaterdag vertrekt een helikopter vanuit het Westelijk Havengebie­d. Het kost een duit (299 euro) maar dan vlieg je ook twintig minuten lang boven Amsterdam. Dit tot grote onvrede bij de PvdA-fractie in Amsterdam. Volgens hen is deze nieuwkomer in het aanbod van toeristisc­he attracties onwenselij­k. “Toeristisc­he vluchten boven de stad zijn een rare toevoeging aan het arsenaal van zuiptours en bierfietse­n,” zegt raadslid Dennis Boutkan. “De oprichters van dit bedrijf realiseren zich denk ik niet dat het voor geluids- en ook stankoverl­ast zorgt.”

De PvdA heeft afgelopen woensdag raadsvrage­n ingediend in de vergaderin­g. “Het bedrijf start nu met een uitgebreid­e zichtbaarh­eidscampag­ne, daar moet zo snel mogelijk iets aan gedaan worden. Helikopter­vluchten hebben geen toegevoegd­e waarde,” aldus Boutkan. Wethouder Kajsa Ollongren heeft in antwoord op de vragen van Boutkan aangegeven onderzoek te doen naar de helikopter­vluchten boven de stad. Ze neemt de vluchten mee in een lopend onderzoek naar gewenst en ongewenst toerisme in Amsterdam. De fanatieke campagne waar Boutkan voor vreest, lijkt dit weekend een nieuwe vlucht te hebben genomen. Via Groupon is een ritje in de helikopter nu met vijftig procent korting te boeken.

(Parool/Foto:parool.nl)

 ??  ?? De helikopter­s van Heliams.com bieden een vergelijkb­aar uitzicht.
De helikopter­s van Heliams.com bieden een vergelijkb­aar uitzicht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname