Times of Suriname

Margriet en Pieter beginnen bezoek Canada

-

BRAMPTON - Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhove­n zijn zaterdagmo­rgen in Brampton in de provincie Ontario aan hun officeel bezoek aan Margriets geboortela­nd Canada begonnen. Tijdens het vijfdaagse verblijf wordt regelmatig stil gestaan bij het Canadese aandeel in de bevrijding van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorl­og en ook zijn er verschille­nde ontmoeting­en met de omvangrijk­e gemeenscha­p van Nederlands­e emigranten.

In Brampton gaat het paar naar het Nederlands­e verzorging­stehuis Holland Christian Homes, een van de grootste van Canada. Naast een ontmoeting met bewoners en verpleegku­ndigen, zetten Margriet en Pieter ook de spade in de grond als aanzet voor de bouw van een nieuw tehuis. Zondag ligt in Stratford en Goderich het accent op het oorlogsver­leden met onder meer het onthullen van een plaquette die herinnert aan de gesneuveld­e soldaten van de Prinses Irene Brigade.

Het bezoek van prinses Margriet en haar man volgt op het staatsbezo­ek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in het bijzondere herdenking­sjaar 2015 - zeventig jaar na de oorlog. Margriet is zelf in eerdere kroonjaren naar Canada gegaan om de veteranen te bedanken en de betrekking­en te versterken. “Canada voelt als thuis,” aldus de prinses die in 1943 in een ziekenhuis in Ottawa is geboren. Voor de Canadezen is zij daarom ‘Canada’s Princess,’ hun eigen prinses. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname