Times of Suriname

Arsenal wint ruim

-

VOETBAL - Arsenal kan blijven hopen op een plekje bij de beste vier ploegen van de Premier League. Op bezoek bij Stoke City kenden the Gunners een comfortabe­le avond: 1-4. Een belangrijk­e rol in het duel was weggelegd voor Olivier Giroud, die twee doelpunten voor zijn rekening nam.

De afgelopen weken heeft Arsenal zich aardig opgericht en van de laatste zes wedstrijde­n werd er slechts één verloren. Dankzij de midweekse overwinnin­g op Southampto­n behoort een plaats bij de beste vier in de Premier League weer tot de mogelijkhe­den. In Stoke begon het team van manager Arsène Wenger een stuk beter dan afgelopen woensdag in het St. Mary’s Stadium. Al snel had Shkodran Mustafi Arsenal op voorsprong kunnen koppen, maar zijn poging werd uit het doel getikt door Jack Butland. Toch kwam Arsenal nog voor rust op voorsprong. Een voorzet van Héctor Bellerín kwam voor de voeten van Giroud, die van dicht bij zijn elfde competitie­doelpunt van het seizoen maakte. Tien minuten na rust leken de bezoekers het duel te beslissen. Een splijtende pass van Alexis Sánchez bereikte Mesut Özil, die na een lange sprint voor de tweede Arsenal-treffer van de avond zorgde. The Potters gaven zich echter nog niet gewonnen en leverden eerst nog twee waarschuwi­ngen af. Uiteindeli­jk bracht invaller Peter Crouch Stoke City terug in de wedstrijd. De spits werkte een voorzet van Arnautovic met de hand in het doel. Het thuisteam ging vervolgens de nodige druk zetten om de gelijkmake­r te forceren. Die kwam er uiteindeli­jk niet en een kwartier voor tijd bracht Sánchez de marge weer naar twee. De Chileen mocht vrij het strafschop­gebied in dribbelen en schoot in de lange hoek raak. Enkele minuten later gooide Giroud het duel definitief op slot. Aaron Ramsey leverde de bal voor het doel af, waar de Fransman de vierde en laatste Arsenal-treffer van de avond binnenglee­d. (VZ)

??  ?? Mesut Özil van Arsenal schiet het leder langs doelman Jack Butland van Stoke City. (Foto: EPL)