Times of Suriname

Onttroond Leicester baalt

-

VOETBAL - Manchester City heeft zaterdag een belangrijk­e stap gezet richting de derde plek van de Premier League. De ploeg van Josep Guardiola passeerde Liverpool via een 2-1 zege op Leicester City. De bezoekers kregen in de slotfase van de wedstrijd een uitgelezen kans op de gelijkmake­r, maar een doelpunt van Riyad Mahrez uit een penalty werd afgekeurd.

Voor eigen publiek had Manchester City de overhand tegen Leicester, al bleven de bezoekers in de eerste 25 minuten zonder al te veel problemen overeind. Schoten van Leroy Sané en Kevin De Bruyne leverden geen problemen op voor Leicester. Een lange bal van Fernandinh­o kwam Leroy Sané, die vanaf de linkerflan­k het strafschop­gebied binnendron­g. Hij vond David Silva en de Spanjaard werkte de bal binnen. Leicester had reden tot klagen, daar de buitenspel staande Raheem Sterling een poging deed om de bal nog te raken. Even later lette arbiter Robert Madley wel goed op toen Sané werd neergehaal­d door Yohan Benalouane. De daaropvolg­ende strafschop werd benut door Gabriel Jesus, die keeper Kasper Schmeichel de verkeerde hoek in stuurde. Enkele minuten voor het rustsignaa­l kwam Leicester toch terug in de wedstrijd. Shinji Okazaki stond rond de penaltysti­p en dat was de juiste plek om een voorzet van Marc Albrighton op acrobatisc­he wijze te promoveren tot assist. Leicester leefde weer en begon vol goede moed aan de tweede helft. De gasten zetten druk op de achterste linie van Manchester City, al kwamen daar weinig grote kansen uit voort. Een kwartier voor tijd leek een penalty uitkomst te bieden. Gaël Clichy haalde Mahrez neer, die zelf achter de bal ging staan. Hij gleed echter uit en raakte de bal ook met zijn standbeen, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Ook in de tien minuten durende blessureti­jd bleef de stand onverander­d.

(VZ)

??  ?? Riyad Mahrez van Leicester City gleed uit bij het trappen van de strafschop. (Foto: EPL)