Times of Suriname

Benfica pakt 36ste landstitel

-

VOETBAL - Benfica is voor de vierde keer op rij en voor de 36ste keer in de geschieden­is kampioen van Portugal geworden. Het team van trainer Rui Vitória moest zaterdagav­ond winnen van nummer vier Vitória Guimarães om de eerste plaats veilig te stellen en zegevierde in het eigen Estádio da Luz met 5-0. Benfica stond sinds de vijfde speelronde bovenaan in de Liga NOS en kan die eerste stek niet meer kwijtraken, want met nog één speelronde voor de boeg, bedraagt de voorsprong op FC Porto acht punten. De runner-up heeft overigens nog wel een wedstrijd minder gespeeld. Os Vimaranens­es keek al na 44 minuten tegen een 4-0 achterstan­d aan. Franco Cervi opende na elf minuten de score door een rebound binnen te schieten nadat een schot van Jónas was gekeerd: 1-0. De supporters reageerden uitzinnig daar zij beseften dat de titel weer een stap dichter bij was gekomen en beseften na een kwartier dat het kampioensc­hap Benfica eigenlijk niet meer kon ontgaan. Toen kopte Raúl Jiménez namelijk de 2-0 binnen, nadat hij de bal over de uitkomende keeper heen had gewipt.

Benfica ging daarna rustig op zoek naar een derde treffer en vond die ongeveer tien minuten voor rust: Pizzi knalde binnen na een combinatie met Jónas en laatstgeno­emde bepaalde met een prachtige stift zelf de ruststand op 4-0. De Braziliaan, die eerder al een grote mogelijkhe­id had laten liggen, maakte zijn twaalfde van het seizoen. Benfica zat op rozen en zou in het tweede bedrijf nog maar één keer scoren: Jónas benutte een strafschop nadat Moussa Marega een duwfout had begaan op Cervi. De score had nog hoger uit kunnen vallen, maar Luisão, Pizzi (bal van de lijn gehaald) en Jiménez (paal) faalden in de afwerking.