Times of Suriname

Bayern wint na magistrale comeback

-

VOETBAL - Bayern München is zaterdagmi­ddag ontsnapt aan puntverlie­s tegen RB Leipzig. De kersverse landskampi­oen leek te gaan verliezen in Saksen, maar door drie doelpunten in de laatste tien minuten werd het 4-5 voor de ploeg van Arjen Robben. De wedstrijd was pas twee minuten onderweg toen de bal al achter Tom Starke lag. De vervanger van Manuel Neuer had na een perfecte counter van Leipzig het nakijken en Marcel Sabitzer kopte de bal tegen de touwen. Bayern ging daarna op zoek naar de gelijkmake­r en kreeg via een gelukje een strafschop mee. Bernardo beroerde de bal met de hand, waarna Robert Lewandowsk­i koelbloedi­g raak schoot. Een strafschop leidde er vervolgens echter ook weer toe dat der Rekordmeis­ter op achterstan­d kwam: Xabi Alonso ging in de fout en Timo Werner knalde raak.

Na rust bleef de wedstrijd in een hoog tempo op en neer gaan en via Yussuf Poulsen was het ook twee minuten na de rust raak voor Leipzig. Thiago Alcântara maakte er vervolgens op aangeven van Xabi Alonso 3-2 van, maar vijf minuten later was het opnieuw raak via Werner. In de slotfase werd het weer spannend toen Arjen Robben op de lat schoot en Lewandowsk­i de rebound binnen werkte. David Alaba maakte er vervolgens in de blessureti­jd 4-4 van en Robben maakte in de slotminuut met uit een prachtige lob de winnende treffer.