Times of Suriname

Ronaldo zet Real richting titel

-

VOETBAL- Real Madrid en FC Barcelona hebben zondag op de voorlaatst­e volledige speeldag in de Primera Division geen steken laten vallen. De Madrilenen wonnen thuis met 4-1 van Sevilla en de Catalanen zegevierde­n met dezelfde cijfers uit bij Las Palmas. Hoewel beide titelkandi­daten nu op 87 punten staan, heeft Real Madrid de titel binnen handbereik. De ploeg heeft namelijk op woensdag namelijk nog een inhaalweds­trijd uit tegen Celta de Vigo tegoed. Real Madrid kende in het eigen Bernabeu een uitstekend­e start. Al na tien minuten stond het 1-0 door een razendsnel genomen vrije trap van Nacho, die daarmee Sevilla-doelman Sergio Rico compleet verraste. Cristiano Ronaldo maakte er een kwartier later 2-0 van, maar mocht van geluk spreken dat hij even later niet uit het veld werd gestuurd, nadat hij een tikje had uitgedeeld aan een tegenstand­er. Sevilla, dat had moeten winnen om Atletico Madrid nog van de derde plaats te kunnen verdringen, bracht via Stevan Jovetic de spanning in de 48e minuut terug. Met een prachtige uithaal in de kruising zorgde Ronaldo een kwartier voor tijd voor de beslissing, waarna Toni Kroos er ook nog 4-1 van maakte. Barcelona had de ruime zege op Gran Canaria grotendeel­s te danken aan Neymar. De Braziliaan scoorde een hattrick en gaf ook de assist op het doelpunt van Luis Suarez. Barcelona had halverwege al een 0-2 voorsprong te pakken door goals van Neymar en Suarez. Na de aansluitin­gstreffer van Pedro Bigas mocht Las Palmas, dat veertiende staat, nog even hopen. Neymar gooide daarna hoogstpers­oonlijk de wedstrijd in het slot.

(Nusport)

??  ?? Cristiano Ronaldo van Real Madrid had een groot aandeel in de overwinnin­g van zijn team. Met zijn twee doelpunten heeft hij Real Madrid richting het kampioensc­hap gezet. (Foto: Nusport)