Times of Suriname

Feyenoord pakt landstitel

-

VOETBAL - Uitgereken­d Dirk Kuyt heeft Feyenoord op de laatste speeldag van de Eredivisie de triomf bezorgd waar de club al jaren naar snakte. Na 18 jaar is de Stadionclu­b eindelijk weer kampioen van Nederland. In het kampioensd­uel met Heracles Almelo (3-1 zege). De 36-jarige Kuyt bracht binnen een kwartier aan alle onzekerhei­d een einde en produceerd­e uiteindeli­jk een hattrick. Na 39 seconden opende hij met een schitteren­de knal de score. In de 12e minuut kopte Kuyt op aangeven van Eljero Elia de tweede treffer erin. Zeven minuten voor tijd voltooide Kuyt vanaf de penaltysti­p zijn hattrick. Het besef dat Feyenoord de 15e landstitel niet meer kon ontgaan, bracht hevige emoties te weeg in De Kuip en de rest van Rotterdam. Fans barstten in tranen uit toen duidelijk werd dat de verlossing een feit was.

Ook in de tweede helft toonde Feyenoord zich de betere ploeg in De Kuip. Bart Nieuwkoop kreeg een kwartier voor tijd een geweldige kans op de derde treffer, maar stuitte op doelman Bram Castro. In de 84e minuut mocht Kuyt aanleggen voor zijn hattrick. De held van Rotterdam schoot vanaf elf meter koeltjes zijn derde treffer erin. De Kuip trilde op zijn grondveste­n. Dat Peter van Ooijen met een mooi schot de eer redde voor Willem II was slechts voor de statistiek­en van belang. Aan het einde van de rit heeft Feyenoord, dat vanaf de speelronde bovenaan stond, uiteindeli­jk één punt meer dan Ajax. De Amsterdamm­ers wonnen zondagmidd­ag van Willem II, maar die zege kon Ajax niet meer helpen aan de 34e landstitel. Voor Feyenoord wachten nu mooie dagen. Vanmiddag zal de selectie van Van Bronckhors­t worden gehuldigd op de Coolsingel. In het centrum van Rotterdam worden 100.000 mensen verwacht. (De Telegraaf) VOETBAL – Transvaal is in vorm momenteel. Het team won zijn derde topklassew­edstrijd van de Surinaamse Voetbal Bond op rij. In het Andre Kamperveen­stadion won Transvaal gisteravon­d van Jong Rambaan met 6-2. Door de overwinnin­g heeft Transvaal 23 punten en Jong Rambaan blijft steken op negentien.

De wedstrijd startte vijftien minuten later dan geprogramm­eerd. Door de aanhoudend­e regen, wilde geen van beide trainers dat de wedstrijd gespeeld werd. De trainer van Jong Rambaan, Jimmy Dassasingh, vond dat het veld vol met water zat, waardoor de bal niet zou kunnen rollen. Nadat het scheidsrec­hterstrio (drie scheidsrec­hters verschenen voor de wedstrijd in plaats van de gebruikeli­jke vier) het veld gecontrole­erd hadden, gaven ze groen licht dat de wedstrijd gespeeld kon worden.

In de eerste helft hadden beide teams duidelijk moeite met het slechte veld. De bal kon niet goed rollen, waardoor combinatie­spel niet vlotte.

 ??  ?? Feyenoord is na achttien jaar weer kampioen van Nederland. (Foto: Nusport)
Feyenoord is na achttien jaar weer kampioen van Nederland. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname