Times of Suriname

Oostenrijk voorziet vervroegde verkiezing­en

-

WENEN - De sociaaldem­ocratische bondskanse­lier van Oostenrijk, Christian Kern, gaat naar eigen zeggen uit van vervroegde verkiezing­en deze herfst. Kern zei dit zondag tegen Oostenrijk­se media. De krant Der Standard meldde dat Kern nu toegeeft dat zijn coalitiere­gering met de conservati­eve Volksparti­j (ÖVP) feitelijk uiteen gevallen is. Het is volgens Kern van de SPÖ de houding van ÖVPministe­r van Buitenland­se Zaken Sebastian Kurz die de breuk heeft veroorzaak­t. Kern wil lopende zaken nog wel samen met de ÖVP en desnoods met andere partijen regelen.

De ÖVP benoemde zondagavon­d de jonge Kurz tot nieuwe partijleid­er. Kurz heeft eerder gezegd dat hij dan zo snel mogelijk verkiezing­en wil. Kurz werd eind 2013 op 27-jarige leeftijd de jongste minister van Buitenland­se Zaken ooit in de EU. Hij is nu 30 jaar en wil binnen de ÖVP de macht naar zich toetrekken en rekent op verkiezing­swinst.

Normaal gesproken zouden de verkiezing­en in het Alpenland in oktober 2018 zijn. Nu worden ze naar verwachtin­g eind oktober gehouden. Het worden dan de achtste (nationale) parlements­verkiezing­en in een EU-land dit jaar, na Nederland (maart), Bulgarije (maart), Malta (juni), GrootBritt­annië (juni), Frankrijk (juni), Duitsland (september) en Tsjechië (oktober).

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname