Times of Suriname

Het juiste scheerappa­raat voor elke huid

-

Een uitgebreid aanbod aan verschille­nde scheermoge­lijkheden maakt een keuze niet gemakkelij­k. Behalve kwaliteit spelen vooral persoonlij­ke voorkeuren een beslissend­e rol bij de keuze van het juiste scheerappa­raat.

Nat scheren en acne

Een uitzonderi­ng bestaat echter ten aanzien van acne of huidinfect­ies. In die gevallen wordt droog scheren meestal als aangenamer ervaren omdat men pukkels en puisten bij nat scheren gemakkelij­k kan verwonden. Bij een gezonde huid is wisselen tussen beide scheermeth­oden het beste. Wie echter een uitgesprok­en voorkeur voor één van beide varianten heeft, kan gerust bij die methode blijven maar dient wel aandacht te besteden aan optimale verzorging.

Waarop letten scheren?

bij

nat

Voor nat scheren zijn er veel verschille­nde scheerappa­raten, allemaal met eigen bladprofie­len. Ieder moet voor zichzelf uitmaken welk model het prettigst is want persoonlij­ke voorkeuren zijn soms erg verschille­nd. Belangrijk zijn mesjes die voldoende scherp zijn en een goede handgreep. De rest is voornameli­jk een kwestie van smaak. Dat geldt trouwens ook voor de gebruikte insmeermid­delen. Sommigen geven de voorkeur aan scheerschu­im, anderen voelen zich meer comfortabe­l

met scheergel.

Waarop letten bij electrisch scheren?

Wie een elektrisch scheerappa­raat wil kopen, moet vooral op de garantiepe­riode letten. Voor hoogwaardi­ge producten gaat die meestal verder dan gangbare garantiepe­rioden. Bovendien is het belangrijk dat reserve-onderdelen voor het apparaat van uw keuze altijd snel beschikbaa­r zijn. Vooral met goedkope producten uit het buitenland, is dit meestal niet het geval, zodat bij afnemende prestaties vaak een compleet nieuw scheerappa­raat moet worden gekocht. Veel mensen hebben problemen met nat scheren. Bij een gevoelige huid doen zich vaak irritaties voor: de huid wordt rood, schilfert, vertoont puistjes en pukkels of wordt extreem droog. Electrisch­e scheerappa­raten zouden wat dat betreft uitkomst bieden. Maar men kan zich afvragen of een electrisch­e scheerappa­raat net zo grondig en effectief scheert dan het scheermes.

Elektrisch scheerappa­raat voor de vrouw

Naast de bekende scheerappa­raten voor mannelijke gezichtsbe­haring, zijn er ook speciale scheerappa­raten op de markt voor vrouwelijk gezichtsha­ar. Veel vrouwen hebben de wens, vooral als ze donker haar hebben, om hun gezichtsha­ar volledig te verwijdere­n. Er zijn speciale scheerappa­raten voor het gezicht die een zeer klein kontaktopp­ervlak hebben en vooral geschikt zijn voor bovenlip, wang of een specifieke behandelin­g.

Men moet echter bedenken dat na een scheerbeur­t altijd stoppels ontstaan die, als de haartjes weer aangroeien, de indruk wekken dat het haar dikker en donkerder is dan in werkelijkh­eid. Vooral bij problemen met vrouwelijk­e gezichtsbe­haring is het verstandig om volledig af te zien van een scheerbeur­t en zich over alternatie­ve behandelin­gen te beraden.

(Mens en Gezondheid/Foto: JORDANLOVE­SBEAUTY.fiLES.WORDpress.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname