Times of Suriname

Koreaanse peeling belooft baby voeten

-

Hebben je voeten een opkikker nodig? Een extra-intensieve behandelin­g voordat je de zomer ingaat? We hebben een bizar idee voor je. Een Zuid-Koreaanse DIY voetpeelin­g. Je voetzolen bladderen er letterlijk van af. Weerzinwek­kend en fantastisc­h tegelijker­tijd.

Zuid-Koreaanse hype

Iedere beauty addict weet dat de meest vindingrij­ke en ook effectieve beautyprod­ucten op dit moment uit ZuidKorea komen. In Korea staat schoonheid hoog in het vaandel en vooral de huid moet tot in de puntjes verzorgd zijn: glad en jong. Geen stukje huid mag aan de aandacht ontsnappen. Zuid-Koreaanse vrouwen zouden alleen al voor de verzorging van de gezichtshu­id gemiddeld zo’n 10 tot 20 beautymidd­eltjes per dag gebruiken. Daar komen dan nog de producten voor de lichaamsve­rzorging bij.

Babyvoetje­s

beauty

Een heel opmerkelij­k product dat vooral met de zomer in zicht interessan­t is, is de kant-en-klare voetpeelin­g die ‘babyvoeten’, voetjes zo zacht als die van een baby, belooft. Zoals je van de ZuidKorean­en kunt verwachten, worden hier geen zachte middeltjes als etherische oliën en suiker of zout gebruikt. De voetpeelin­g, die in het algemeen wel wordt aangeduid met de naam van het meest bekende merk ‘Baby Foot’, is een chemische peeling op basis van natuurlijk­e fruitzuren die diep op de huid inwerken. Drie tot zeven dagen na de peeling bladdert de huid van je voetzolen, die overigens tien keer zo dik is dan je gezichtshu­id, zichtbaar af. De dode huid die zich in de loop van de tijd laag voor laag heeft opgebouwd wordt verwijderd en een zachtere huid komt tevoorschi­jn. De peeling zou ook helpen tegen voetengeur en hielkloven.

De peeling

Tijdens een reis in Zuid-Oost Azië kocht ik een dergelijke voetenpeel­ing en probeerde het uit. De peeling zelf is heel gemakkelij­k te doen. Je wast en droogt je voeten en trekt de ‘sokken’ met gel die je in de verpakking vindt aan. Daarover doe je een paar gewone sokken. De peeling die ik probeerde, moest 60 tot 90 minuten inwerken. Tijdens dat inwerken voelde ik niets. Het was alleen voorzichti­g lopen want de gel maakt dat je weinig grip op de vloer hebt. Na de peeling was je, je voeten en dan is het afwachten.

Zachte voetjes

Vijf dagen lang gebeurde er niets, maar de zesde dag begon het proces. Niet zo dramatisch als de beelden die ik op internet had gezien, maar zeker de moeite waard. De zones waar de huid gewoonlijk wat harder is, schilferde­n af, soms zelfs lieten hele lagen los. Voor een paar dagen waren mijn voeten niet aan te zien. Ik heb het proces wat versneld door dagelijks een voetenbadj­e te doen en met een voetenvijl de dode huid te verwijdere­n. De peeling op zich is vrij delicaat en doet geen pijn. Eén ding raad ik je wel aan als je het aandurft om de peeling uit te proberen: doe het niet een weekje voordat je een feestje, een date of een strandvaka­ntie op programma hebt staan, want je voeten zijn in de actieve fase niet om aan te zien. Overigens is deze peeling niet geschikt als je wondjes of andere huidaandoe­ningen hebt. Informeer je goed voordat je ermee aan de slag gaat. (Trendystyl­e.com/Foto: Crystals.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname