Times of Suriname

FOTOGRAAF IS ZES UUR BEZIG MET VASTLEGGEN HUWELIJKSA­ANZOEK

-

Meer dan twee uur was hij onderweg geweest naar het afgelegen uitkijkpun­t waar het zou gebeuren en 450 beelden had hij geschoten. Maar toen hij de man wiens huwelijksa­anzoek hij moest vastleggen een berichtje stuurde om te zeggen dat de foto’s prachtig waren, kreeg hij een verontrust­end bericht terug. De Amerikaans­e fotograaf Jacob Peters was gecontacte­erd door een aanstaande bruidegom uit Wisconsin, die een romantisch huwelijksa­anzoek voor zijn vriendin had gepland. Ze zouden voor dag en dauw naar een prachtig uitkijkpun­t trekken van Hawksbill Crag in Arkansas en op het moment dat de zon opkwam, zou hij een ring boven halen en zijn meisje vragen of ze met hem wilde trouwen. Jacob moest zorgen dat hij op de afgesproke­n plek was en van op een verborgen plek een mooie fotoreeks maakte. Want het moest een geheim zijn: hij wilde zijn aanstaande ermee verrassen. Zo gezegd, zo gedaan en Jacob was om 2.30 uur ’s morgens uit de veren. “Ik wilde ruim op tijd aan Whitaker’s Point zijn en ging op weg door het donkere bos, met alleen het licht van mijn mobieltje”, vertelt hij. “Na 45 minuten stappen was ik nog altijd niet waar ik moest zijn, dus draaide ik me om en stapte terug. Na 10 minuten kwam ik een groepje jongeren tegen en zij bleken er al geweest te zijn. Ze vertelden me dat ik in de juiste richting stapte en ik volgde hen.”

Het was uiteindeli­jk 6.00 uur toen hij op de plaats van de afspraak was. Hij zette al zijn materiaal op en een kwartiertj­e later kwam inderdaad een koppeltje tevoorschi­jn, een beetje te laat, maar nog net op tijd voor de zonsopgang. “Ze stapten het uitkijkpun­t op, drentelden een paar minuutjes rond en toen gebeurde het”, vertelt Jacob. “De man haalde achter haar rug een ring tevoorschi­jn en ging op een knie. En op het moment dat ze zich omdraaide en zag wat er aan de hand was, begon ze te wenen en de man te omhelzen. Het was duidelijk gegaan zoals gehoopt.”

Jacob bleef nog 10 tot 15 minuutjes voor wat laatste foto’s toen ze tegen elkaar aankropen en naar de zonsopgang keken en hij begon vervolgens in te pakken. “Na nog eens een wandeling van een uur met een camera-uitrusting van 15 kilogram rond mijn nek, kwam ik weer bij mijn wagen aan en reed naar huis. Daar had ik eindelijk weer ontvangst en stuurde ik meteen een berichtje naar mijn klant met de melding dat de foto’s prachtig waren. Waarop ik nog even onder de wol kroop”, zegt hij.

Maar zijn rust was van korte duur, want even later piepte zijn mobiele telefoon als gek. “Ik kreeg plots een berichtje binnen met de mededeling dat de man in de war was”, doet hij het verhaal. “We hebben je niet gezien”, schreef hij. “We waren wel een beetje later. Weet je zeker dat wij het waren? Ik had een blauw shirt aan. En inderdaad. Het bleek iemand anders geweest te zijn.”

De fotograaf deed daarop via Facebook een oproep in de hoop het koppel te vinden waarvan hij per ongeluk de reportage had gemaakt. En het lukte. Het bleek te gaan om een paar uit Dallas in Texas.

(HLN/Foto: hln.be)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname