Times of Suriname

LISP III in de maak

-

JEDDAH/PARAMARIBO - De Islamitisc­he Ontwikkeli­ngsbank (IsDB) heeft USD 35 miljoen beschikbaa­r gesteld ten behoeve van het huisvestin­gsbeleid in Suriname. Dit laat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën vanuit SaoediArab­ië weten aan Times of Suriname. Het geld zal ter beschikkin­g gesteld worden voor het uitvoeren van een derde Low Income Shelter programma (LISP III).

Volgens minister Hoefdraad is het LISP-programma een effectieve manier om de woningnood in Suriname op te vangen. Vandaar dat is besloten om het beleid voort te zetten. “LISP heeft zich altijd bewezen in Suriname. Het zal zeker bijdragen tot verbeterin­g van de woon- en levensomst­andigheden van velen”, laat de bewindsman weten na de vergaderin­g van de Board of Executive Directors bij de IsDB.

LISP II werd in december 2015 afgesloten waardoor het niet meer mogelijk was voor behoeftige­n om een aanvraag te doen. Gezien het succes van LISP II, dat een pot van USD 15 miljoen ter beschikkin­g kreeg van de Inter-Amerikaans­e Ontwikkeli­ngsbank (IDB), waar ruim vierduizen­d gezinnen uit hebben kunnen trekken, ging de regering nogmaals op zoek naar middelen voor een derde programma. Op korte termijn zal het traject om in aanmerking te kunnen komen voor LISP III, worden bekendgema­akt.

De focus ligt vooral op gebieden buiten Paramaribo waar de woningnood tergend is. Voor LISP II zijn er vanuit zelfs meer dan tien dorpen in het binnenland aanvragen binnengeko­men. Dit leverde 120 nieuwbouww­oningen op in vijf inheemse- en zeven marrondorp­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname