Times of Suriname

AS Monaco een punt verwijderd van kampioensc­hap

-

VOETBAL - AS Monaco is nog één puntje verwijderd van de eerste landstitel sinds 2000. De Franse koploper won voor eigen publiek van Lille met 4-0

In het Stade Louis II konden de fans van Monaco al in de zesde minuut juichen. Radamel Falcao stond helemaal vrij om van dichtbij het doel een voorzet van Thomas Lemar raak te koppen. Met die stand leken beide teams te gaan rusten, maar in de slotminute­n werd de score toch verdubbeld.

Hoewel Bernardo Silva de goal maakte, ging de meeste aandacht uit naar Kylian Mbappé. Het Franse supertalen­t dolde zijn tegenstand­er met een paar fraaie schijnbewe­gingen, waarna hij Silva een niet te missen kans gaf. Het was de honderdste competitie­goal van AS Monaco dit seizoen.

Na de pauze kwamen er nog twee bij en de 3-0 van Falcao was de mooiste van de wedstrijd. Mbappé legde een hoge bal met een volley meteen klaar voor de Colombiaan, die eveneens met een volley het leer in het doel liep. In de slotminute­n werd het ook nog 4-0 door een eigen goal van Junior Alonso. AS Monaco kan daardoor woensdag in eigen stadion kampioen worden tegen Saint-Étienne. Die ploeg verloor zondag met 0-5 van Paris Saint-Germain. De titelverde­diger heeft nog één duel te gaan en door de achterstan­d van drie punten heeft Monaco woensdag aan een gelijkspel genoeg voor de achtste titel uit de clubhistor­ie.

(Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname