Times of Suriname

De Arend en SCVU winnen

-

BASKETBAL – De Arend en SCVU, de finalisten van vorig jaar, hebben zondag in de herenhoofd­klassecomp­etitie van de Surinaamse Basketbal Associatie hun wedstrijde­n gewonnen. De Arend won van CLD en titelverde­diger SCVU versloeg in de Ismay van Wilgenspor­thal Rialto/PBV.

Al vanaf het eerste quarter domineerde zowel De Arend als SCVU. De teams zorgden ervoor dat hun tegenstand­er niet makkelijk kon scoren. Zo hield De Arend het team van CLD op veertien punten na twee quarters en SCVU hield Rialto/PBV op twaalf punten. In de aanval was SCVU veel beter dan De Arend. Waar De Arend in twee quarters op 31 punten kwam, scoorde SCVU maar liefs 85 punten. De Arend won de wedstrijd met 76-30, maar SCVU had een andere gedachte. De titelverde­diger speelde heel aanvallend en maakte liefst 160 punten. Dit aantal is ook een record, want geen enkel team heeft zoveel punten in een wedstrijd gemaakt. De hoogste voor dit seizoen stond al op naam van SCVU, toen het team 152 punten noteerde tegen CLD. Ook heeft SCVU een ander record op zijn naam. Doordat de titelverde­diger met 130 punten verschil heeft gewonnen, is dit ook de grootste overwinnin­g voor dit seizoen.

Bij De Arend werd Xavier Elburg de topscoorde­r met 22 punten, terwijl John de Bies negen punten noteerde voor CLD. Bij SCVU werd Jason Fisher de topscoorde­r met 34 punten, terwijl Alonzo Tjon A Len zeven punten maakte voor Rialto/PBV. Meisjes U-19: Yellow Birds-SCVU: 43-74 en De Arend-Rialto/PBV: 59-48. Herentweed­eklasse: Rialto/ PBV-Telesur: 0-20 (reglementa­ire winst voor Telesur) en Finabank Koi CarperDe Arend: 42-61.

 ??  ?? Een speler van De Arend pakt de rebound in een kluwen van spelers. (Foto: Rakesh Parag)
Een speler van De Arend pakt de rebound in een kluwen van spelers. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname