Times of Suriname

Sunny Point wordt gestraft met drie punten in mindering

-

VOETBAL – De lidbondenw­edstrijd van regio Midden van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) tussen Sunny Point en Bintang Baru van 6 mei is door de commissie ongeldig verklaard. Sunny Point heeft daarnaast drie punten in mindering gehad en de wedstrijd wordt woensdag opnieuw gespeeld.

In groep G nam Sunny Point, de semikampio­en van de Wanica Sport Organisati­e, in het George Deulstadio­n het op tegen Bintang Baru, de semikampio­en van de Sport Organisati­e Leiding en Omgeving (SOLO), waarbij Sunny Point de wedstrijd met 3-2 won. Na de wedstrijd diende Bintang Baru protest in. De club van SOLO vond dat Sunny Point met twee spelers had gespeeld die ongerechti­gd waren. Het ging om de spelers: Maikel Kwasie en Razeek Jonathan. Bintang Baru gaf aan dat deze twee spelers in het seizoen 20152016 geregistre­erd stonden bij Amardeep, dat uitkwam in de eersteklas­secompetit­ie van de SVB. Deze twee spelers hebben geen overschrij­ving gehad van Amardeep om te spelen voor Sunny Point. Sunny Point beweerde dat deze twee spelers uitgeleend waren aan Amardeep. De commissie gaf Sunny Point de mogelijkhe­id tot afgelopen zaterdag om de uitleenfor­mulieren in te leveren bij de SVB en dat heeft men nagelaten te doen. De commissie heeft toen de beslissing genomen dat de wedstrijd ongeldig is verklaard en op 17 mei overgespee­ld wordt in het George Deulstadio­n. Sunny Point krijgt ook drie punten in mindering.

Sunny Point verloor afgelopen weekend van Parana met 3-2 en heeft in groep G drie punten minder. Parana (LSB) en SCV (LSO) gaan in deze groep aan kop met zes punten. Bintang Baru heeft nog geen enkelpunt behaald. Parana en SCV hebben wel twee wedstrijde­n achter de rug, terwijl Bintang Baru en Sunny Point een wedstrijd hebben gespeeld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname