Times of Suriname

Depay valt in de prijzen

-

VOETBAL - Memphis Depay is in zijn debuutjaar bij Olympique Lyon in de prijzen gevallen. De goal die de Oranje-internatio­nal maakte in de competitie­wedstrijd tegen Toulouse is gisteravon­d bij les Trophées UNFP de football verkozen tot het mooiste doelpunt van seizoen in de Ligue 1. Depay ontving het leder op 12 maart in het thuisduel met Toulouse iets over de middenlijn en had al gezien dat Alban Lafont te ver voor zijn doel stond. De aanvaller aarzelde daarna geen moment en knalde de bal over de terugkeren­de keeper die alleen maar kon toekijken hoe de bal over hem heen zeilde. De treffer kreeg in totaal 42 procent van de stemmen.

Ook Edinson Cavani ontving een persoonlij­ke onderschei­ding tijdens het jaarlijkse voetbalgal­a. De aanvalslei­der van Paris-Saint Germain werd verkozen tot Speler van het Jaar. Cavani was dit seizoen in 35 competitie­wedstrijde­n goed voor 35 doelpunten en voert daarmee de topscorers­lijst aan, voor Alexandre Lacazette (26 treffers) en Radamel Falcao (21 treffers).

Tienersens­antie Kylian Mbappé werd verkozen tot Talent van het Jaar. De achttienja­rige aanvaller van AS Monaco debuteerde vorig seizoen al in de Ligue 1, maar beleefde deze voetbaljaa­rgang zijn definitiev­e doorbraak. In 27 competitie­wedstrijde­n trof Mbappé veertienma­al doel en verzorgde hij acht assists. Zijn coach Leonardo Jardim werd verkozen tot Trainer van het Jaar.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname