Times of Suriname

TUI vergroot kwartaalve­rlies op gedaalde omzet

-

HANNOVER - TUI Group heeft in het op 31 maart geeindigde tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2016/-17 een hoger operatione­el verlies op een gedaalde omzet gerealisee­rd. Dit maakte ‘s werelds grootste reisorgani­satie uit Duitsland gisteren voorbeurs bekend in zijn rapportage over het traditione­el verliesgev­end kwartaal. In het kwartaal verslechte­rde het onderligge­nde operatione­le resultaat (EBITA) met 24,2 procent naar 157,1 miljoen euro negatief.

Het reisconcer­n meldde dat de vooruitboe­kingen voor de zomer van 2017 conform verwachtin­g zijn met een omzetstijg­ing van 8 procent op jaarbasis. Het concern herhaalt de outlook dat de onderligge­nde EBITA dit jaar met tenminste 10 procent zal stijgen.

In het afgelopen boekjaar realiseerd­e TUI een winst voor belastinge­n van 618,3 miljoen euro, een nettowinst van 1,15 miljard euro en een omzet van 17,2 miljard euro. In het kwartaal daalde de omzet met 3,9 procent naar 3,39 miljard euro.

In de eerste zes maanden steeg de omzet met 8,2 procent naar 6,69 miljard euro en nam het onderligge­nde operatione­el resultaat met 6,3 procent toe tot 193,3 miljoen euro negatief.

Het aandeel TUI sloot vrijdag in Frankfurt 0,6 procent lager op 13,90 euro. (Beursduive­l/ Foto: TUI Jobs.co.uk)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname