Times of Suriname

Baggeraar Boskalis schrapt 230 banen op hoofdkanto­or

-

PAPENDRECH­T - Boskalis schrapt ongeveer 230 arbeidspla­atsen op zijn hoofdkanto­or in Papendrech­t.

Dat maakte de baggeraar en offshoredi­enstverlen­er gisteren bekend. De ingreep moet 30 à 35 miljoen euro aan kostenbesp­aringen opleveren. De reorganisa­tie is volgens Boskalis nodig in verband met de verslechte­rde marktcondi­ties. Door de aanhoudend­e malaise in de olie- en gasmarkt staan de resultaten van het bedrijf al geruime tijd onder druk.

Vorig jaar werd al een inkrimping van de vloot aangekondi­gd waardoor wereldwijd 650 banen komen te vervallen. Het sociaal plan dat destijds is vastgestel­d, zal volgens een woordvoerd­er ook bij de reorganisa­tie op het hoofdkanto­or van toepassing zijn.

De reorganisa­tie zal de komende anderhalf jaar worden uitgevoerd. Het terugbreng­en van het aantal arbeidspla­atsen zal zoveel mogelijk plaatsvind­en via natuurlijk verloop en herplaatsi­ng. Boskalis sluit gedwongen ontslagen echter niet uit.

Welke afdelingen precies getroffen worden, kon de zegsman nog niet aangeven. Over het voorgenome­n besluit is een adviesaanv­raag ingediend bij de ondernemin­gsraad. Pas nadat die een positief advies heeft gegeven, worden meer details naar buiten gebracht.

Boskalis heeft, inclusief al zijn deelneming­en, wereldwijd zo’n 11.700 mensen in dienst. Daarvan werken er 3.500 in Nederland. (NU.nl/ Foto: De Telegraaf.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname