Times of Suriname

Nintendo werkt aan voor smartphone­s

-

Nintendo zou werken aan een Legend of Zelda-game voor smartphone­s. Eerder verschenen al smartphone-games rond onder meer Pokémon en Super Mario.

Ingewijden zeggen tegen The Wall Street Journal dat Nintendo de mobiele Zeldagame waarschijn­lijk na de aanstaande mobiele versie van Animal Crossing zal uitbrengen. Details over wat voor soort game het wordt ontbreken nog. De is eerder al aangekondi­gd, en verschijnt waarschijn­lijk eind dit jaar. Animal Crossing wordt, de derde mobiele Nintendoga­me die door het bedrijf zelf zal worden uitgegeven.

Na het grote succes van het door Niantic ontwikkeld­e Pokémon Go kwam Nintendo met mobiele games Super Mario Run en Fire Emblem Heroes voor Android en iOS. Waar de eenmalig 10 euro kost, is Fire Emblem een freemium-game waar spelers kunnen betalen voor onder meer snellere voortgang.

Nintendo zei eerder dat Super Mario Run minder winstgeven­d bleek dan verwacht, en dat Fire Emblem Heroes meer omzet oplevert. Toch zegt Nintendo-directeur Tatsumi Kimishima dat zijn bedrijf de voorkeur heeft voor het betaalmode­l van de Mariogame, waarbij spelers eenmalig betalen en dan toegang krijgen tot het hele spel. De onlangs verschenen nieuwste Zelda-game Breath of the Wild, voor Wii U en Switch, geldt als één van de best beoordeeld­e videogames ooit. Ook is het de bestverkop­ende Zelda-game in de dertigjari­ge historie van de legendaris­che reeks. (NU.nl/Foto: The Verge.com)

 ??  ?? Animal Crossing
Mario-game
Animal Crossing Mario-game

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname