Times of Suriname

Apple presenteer­t binnenkort 10,5 inch iPad Pro en Siri-speaker

-

Apple zou begin juni tijdens zijn ontwikkela­arsbeurs WWDC een nieuwe 10,5 iPad Pro en een Siri-speaker met touchscree­n presentere­n.

Dergelijke geruchten gaan al langer, maar ook de doorgaans betrouwbar­e Appleanali­st Ming-Chi Kuo noemt de komst van de apparaten nu, meldt MacRumors. Kuo weet regelmatig de komst van nieuwe Apple-apparaten al voor aankondigi­ng juist te voorspelle­n.

Volgens Kuo presenteer­t Apple tijdens WWDC zoals gebruikeli­jk nieuwe versies van onder meer iOS en MacOS, maar ook enkele nieuwe apparaten. Kuo denkt dat er een kans van groter dan 70 procent is dat Apple de nieuwe 10,5 inch iPad tijdens WWDC onthult, en aan het eind van dit kwartaal gaat verkopen.

Kuo omschrijft de nieuwe iPad Pro zoals eerdere geruchten dat ook al deden. De tablet zou hetzelfde fysieke formaat krijgen als de 9,7 iPad, met dankzij veel dunnere schermrand­en meer ruimte voor het touchscree­n. Nog dit jaar zou Apple tussen de 5 en 6 miljoen stuks van die nieuwe iPad willen verschepen, 15 procent van het totale aantal jaarljks verscheept­e iPads.

Ook denkt Kuo dat er meer dan 50 procent kans is dat Apple een Siri-speaker zal presentere­n. De speaker zou mogelijk pas later dit jaar verkocht worden, maar de presentati­e zou ontwikkela­ars tijd geven om toepassing­en voor de speaker te maken. Er gaan al langer geruchten over een dergelijk apparaat.

De speaker zou het moeten opnemen tegen apparaten als de Amazon Echo en Google Home. Die slimme speakers bevatten een spraakassi­stent die onder meer muziek kan zoeken en starten, vragen kan beantwoord­en en slimme gadgets in huis kan aansturen. Net als de onlangs onthulde Amazon Show zou de Siri-speaker een touchscree­n bevatten.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname