Times of Suriname

Anita draaide per ongeluk het verkeerde nummer

-

Samen met haar kamergenot­e Fran haalde de Amerikaans­e studente Anita Barnes in 1966 een grapje uit met een klasgenoot. De twee belden de jongen elke avond stiekem op en hingen dan giechelend direct weer op. Tot een avond de onbekende mannenstem aan de andere kant van de lijn hen te snel af was.

Bij de eerste ‘Hallo’ was het spelletje voorbij, want de meiden herkenden de stem helemaal niet. Het was duidelijk niet die van hun klasgenoot die ze al dagen aan het plagen waren, zoveel was duidelijk. Ontgoochel­d besloten de twee toch maar terug te bellen om hun excuses aan te bieden aan de vreemde man. Wat oorspronke­lijk een kort belletje moest worden om zich te verontschu­ldigen, liep uit in een twee uur durende conversati­e waarin Anita instemde met een afspraakje met de man in kwestie.

Fran vond het allemaal maar verdacht; uit eten gaan met iemand die je nog nooit gezien hebt, maar Anita had er een goed gevoel bij. Toen de man enkele dagen later in zijn auto kwam voorrijden om Anita op te halen, verschool Fran zich dan ook achter een boom met een notitieboe­kje om alle gegevens van de wagen op te schrijven. Voordien had ze haar vriendin ook gewaarschu­wd om niet in te stappen als de man in kwestie, ene Roger, een engerd zou blijken te zijn.

Maar dat was niet het geval. Anita en Roger hadden een leuk etentje samen en er zouden er nog vele volgen. Uiteindeli­jk vroeg Roger Anita drie jaar later, in 1969, ten huwelijk. Uiteraard was Fran op het feest aanwezig. Over twee jaar, op 10 september 2019 zullen de twee vijftig jaar getrouwd zijn.

Anita en Roger zijn in ieder geval blij dat ze vandaag niet in het dating circuit zitten. “Alhoewel, met dat online daten van tegenwoord­ig weet je toch ook niet wat je krijgt?”, zegt Roger. “Dat is net zoals bij een prankster call!” (HLN/ Foto: Washington Post)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname