Times of Suriname

Oma miste afslag en eindigt aan andere kant van land

-

480 kilometer; zo ver heeft een grootmoede­r uit het Engelse Worcester gereden nadat ze de afslag naar het plaatselij­ke ziekenhuis had gemist, op amper tien minuutjes van haar huis. Valerie Johnson (83) had een afspraak bij de dokter in het Royal Hospital, maar daar is ze niet aangekomen. In de plaats reed ze acht uur door, helemaal tot in Schotland. Ze stopte pas toen de benzine op was.

“De buur van mijn moeder belde me om te zeggen dat ze niet was teruggekom­en van haar afspraak in het ziekenhuis en dat ze ongerust was”, vertelt dochter Karen Maskell (49). “Ik dacht dat mama misschien een ongeval had gehad en belde meteen de politie.” Toen ze bij het huis van haar moeder aankwam, was de politie al te weten gekomen dat collega’s de wagen van haar moeder hadden gezien op een verkeersca­mera. “In Preston, meer dan 200 kilometer verderop”, gaat Karen verder. “Ik zei dat dat onmogelijk was. Mama rijdt niet graag. Ze maakt zelden uitstapjes verder dan vijf kilometer.”

Maar het bleek effectief om de vrouw te gaan. En ze reed nog altijd verder naar het noorden. Daarop werd ook de Schotse politie ingeschake­ld. De oma stopte uiteindeli­jk toen ze zonder benzine viel, voor het huis van een koppel in Larkhill, over de Schotse grens. Ze belde aan en vertelde dat ze verdwaald was. Het koppel belde daarop de politie, die de familie inlichtte. Het vriendelij­ke koppel nam de oude vrouw meteen in huis en zorgde voor haar tot haar dochter ter plaatse was, die met het eerste vliegtuig naar Schotland vloog. Er werd ook medische hulp ter plaatse gestuurd, maar de vrouw bleek in goede gezondheid te zijn. De politie gelooft dat ze door wegenwerke­n gewoon haar afslag miste en dan maar bleef doorrijden. (HLN/ Foto: dailyrecor­d.co.uk)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname