Times of Suriname

Dochter verlamd door tonijn uit blik

-

De moeder van een meisje dat verlamd raakte en ook niet meer kan praten, meent dat dit te wijten is aan tonijn uit blik. De achtjarige Lexi-Mae uit het Engelse Hull was volgens haar mama kerngezond tot ze drie jaar geleden antibiotic­a kreeg voor een oorontstek­ing. De ochtend daarna hing haar gezichtje scheef en kon het meisje niet meer bewegen. Na twee weken in het ziekenhuis wisten de dokters nog niet wat er was gebeurd. Maar moeder Lindsey Grant (30) is van oordeel dat het dieet van haar kind de boosdoener is. “De dokters begrijpen het niet, maar ik ben overtuigd dat het aan een loodvergif­tiging te wijten is. De dokters hebben haar daar nog niet op getest, maar ik ben er zeker van. Ze at vroeger elke dag tonijn uit blik. Ze kreeg al een heleboel bloedtests, MRI’s, CT’s, EEG’s, PET-scans, maar er kwam niets aan het licht. Geen enkel ziekenhuis weet er raad mee.”

Voor ze ziek werd, was tonijn het favoriete eten van de kleine Lexi-Mae. Ze at het zowel thuis als op school. Het meisje moet nu naar school in een kinderwage­n terwijl haar broer naar school fietst. “Ze kan zelf niet ‘mama’ zeggen. Het is hartversch­eurend, voor iedereen. Aan haar hersenen scheelt niets, maar ze kan niet bewegen. Op een kinderfees­tje zat ze onlangs te kijken hoe de kinderen dansten. Ze barstte in tranen uit, omdat ze niet kon meedansen.”

“De dokters willen haar nu opereren, maar ik weiger dat tot ze haar op loodvergif­tiging testen. Ik wil dat ze me ernstig nemen. Ze zeggen dat het onmogelijk is en denken dat ik gek ben. Maar ik ben zeker dat ik op het goede spoor zit.”

(HLN/ Foto: irishmirro­r.ie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname