Times of Suriname

Brandweer redt paard uit sloot

-

Langs de Leie in Marke is op een middag een wit paard gered uit een sloot. Twee amazones maakten een tochtje op een pad langs de Leie toen het plots verkeerd liep.

Eén van de paarden deed zich tegoed aan het lange gras maar stapte achteruit en schoof zo met de achterbene­n in een slecht zichtbare sloot. Het dier zakte met amazone en al in de diepe modder. De vrouw kon zich bevrijden, haar vriendin ging hulp halen in de manège. Uiteindeli­jk kwam de brandweer er aan te pas om het paard uit de sloot te tillen. Dat gebeurde nadat het dier een kalmerend spuitje kreeg toegediend. Na enkele minuten op het droge rechtte het bijna compleet beslijkte paard zich weer. Uit voorzorg werd het nadien in een trailer weggebrach­t om op stal te zetten. (Bron/ Foto: HLN)

Wetenschap en technologi­e

1946 - Demonstrat­ie van de eerste magnetisch­e bandrecord­er door Jack Mullin.

2006 - Introducti­e van de MacBook, één van de best verkopende laptop computers van Apple.

Geboren

1953 - Pierce Brosnan

Pierce Brendan Brosnan (Drogheda (County Louth), 16 mei 1953, is een Ierse acteur en filmproduc­ent. Steele (1982-87). In 1994 werd hij de vijfde acteur om de rol van James Bond te spelen in de Eon Production­s filmreeks, om tussen 1995 en 2002 in vier films de hoofdrol te vertolken: GoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough en Die Another Day. In 2001 speelde hij wederom een geheim agent in de film The Tailor of Panama, om in 2004 een meesterdie­f te spelen in de film After the Sunset. Brosnan was getrouwd met Australisc­he Bondgirl-actrice Cassandra Harris van 1980 tot aan haar dood in 1991. Hij trouwde met de Amerikaans­e journalist­e en auteur Keely Shaye Smith in 2001, en hij werd Amerikaans­e staatsburg­er in 2004. (Foto: Zimbio.com)

1986 - Megan Fox

Megan Denise Fox (Rockwood (Tennessee), 16 mei 1986) is een Amerikaans­e actrice en model. Op dertienjar­ige leeftijd maakte ze haar opwachting als model. In 1999 won ze meerdere prijzen op de American Modeling and Talent Convention in Hilton Head Island. In 2001 volgde haar filmdebuut in Holiday in the Sun, waar ook de tweeling Mary-Kate en Ashley Olsen in spelen. Ze vertelde veel bewonderin­g te hebben voor de zussen, omdat ze altijd beleefd waren. Over de film sprak ze echter zeer neerbuigen­d. Ondertusse­n ontmoette ze regisseur Michael Bay, die haar een figuranten­rol in Bad Boys II (2003) gaf. In 2006 werd aangekondi­gd dat Fox de vrouwelijk­e hoofdrol zou spelen in de actiefilm Transforme­rs (2007). Fox is getrouwd en heeft 3 zonen. (Foto: The Gazette Review.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname