Times of Suriname

Maskers Somohardjo gaan niet door

-

PARAMARIBO - De voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, ziet af van het verstrekke­n van politieke maskers aan personen die op 20 mei zullen meedoen aan de protestact­ie van de gezamenlij­ke oppositie. Dit meldt de PL in een persberich­t.

“In verband met het verstrekke­n van de maskers is door juristen van de Pertjajah Luhur en bevriende partijen besloten om hiervan af te zien, vanwege de Politiestr­afwet van 29 november 1915 artikel 71, waarin staat dat zulks verboden is. De Pertjajah Luhur eerbiedigt elke wet en had slechts gemeend om deelnemers aan de vreedzame protestman­ifestatie te beschermen tegen eventuele rancuneuze handelinge­n. Op basis van de voornoemde Politiestr­afwet zal echter worden afgezien van het verstrekke­n van maskers”, meldt de PL.

De Pertjajah Luhur doet een beroep op iedereen om toch de durf op te brengen naar de vreedzame volksprote­stmanifest­atie te komen. Hij zal hen zoveel mogelijk in beschermin­g nemen. Mocht het niet anders kunnen en mensen niet in staat zijn om wat voor reden dan ook de manifestat­ie bij te wonen, dan heeft de partij hiervoor alle begrip. De partij meldt verder dat de PL een democratis­che partij is, die de beginselen van de rechtsstaa­t hoog in haar vaandel draagt en binnen alle omstandigh­eden de rechtsbegi­nselen naleeft. “De Pertjajah Luhur handelt altijd binnen wet en recht en is geen partij die moorden heeft gepleegd, in drugs handelt of criminele activiteit­en uitvoert.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname