Times of Suriname

Verdachte ontkent ontvoering, verkrachti­ng en mishandeli­ng ex-vriendin

-

PARAMARIBO – Ramanand B ontkende gisteren dat hij zijn ex-vriendin tegen haar wil van het universite­itscomplex heeft meegenomen op 30 maart. Hij beweerde daarbij niet tegen haar wil seks met haar te hebben bedreven. En zou haar ook niet hebben geslagen.

De beschuldig­ing is dat de man in zijn wagen naar het universite­itscomplex ging en het slachtoffe­r tegen haar wil meenam. De wagen van het slachtoffe­r werd op het complex achtergela­ten en zij was onbereikba­ar voor haar medestuden­ten en familie. De man bracht haar naar een pension en bedreef seks met haar. Ook sloeg hij haar. Hij bekende bij de politie gedetaille­erd dat hij de strafbare feiten heeft gepleegd.

Volgens Ramanand B heeft hij die verklaring echter niet bij de politie afgelegd. Volgens hem heeft de politie in het proces-verbaal zaken opgenomen die hij nooit heeft aangegeven. De rechter merkt op dat de man een gedetaille­erde verklaring bij de politie heeft afgelegd. Ramanand B beweert dat hij een afspraak met de jongedame had op 30 maart voor een laatste ontmoeting. De rechter zegt dat voor een ontmoeting de dame in haar wagen zou gaan, maar dat is niet het geval.

Bij de man werden een vuurwapen, twee messen en een verdelging­smiddel aangetroff­en. Hij had sedert 2015 het wapen onder zich, maar hij had de dame niet verteld dat het om een illegaal wapen ging. Hij beweert niet te hebben gedreigd het slachtoffe­r te doden met het wapen en daarna zichzelf. Hij had een relatie met het slachtoffe­r, maar deze werd op den duur door haar beëindigd. De vader van het slachtoffe­r was het niet eens met de relatie van zijn dochter met de verdachte. Volgens Ramanand B, die juridische bijstand krijgt van raadsliede­n Raoul Lobo en Robby Dens, was een oom van de aangeefste­r op de hoogte van de relatie. Deze oom wordt op 20 juni gehoord. De verdachte die eerder voorlopig in vrijheid is gesteld, verklaart dat hij geen contact meer heeft met het slachtoffe­r. Hij is bezig een nieuwe vriendin te zoeken.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname