Times of Suriname

Verdachte in HJ de Vries cambio-zaak vrij

-

PARAMARIBO – Een man die verdacht werd van de beroving in een cambio van HJ de Vries, is in vrijheid gesteld. Zijn advocaat Raoul Lobo bevestigt dit.

Lobo zegt aan de krant dat hij samen met de verdachte naar de politie is geweest om zich aan te melden. Hij deed het verzoek bij de rechter-commissari­s (rc) om de verdachte in vrijheid te stellen, omdat die geen betrokkenh­eid heeft gehad bij de beroving van een kassierste­r van de cambio van HJ de Vries. De raadsman zegt dat de wagen van zijn cliënt bij de beroving zou zijn gesignalee­rd, maar de man had daarmee niets te maken. De man had zijn auto uitgeleend aan iemand, maar niet met het doel de beroving te plegen.

De rc ging mee met Lobo en toetste de inverzeker­ingstellin­g van de verdachte onrechtmat­ig. Hiertegen ging het Openbaar Ministerie in beroep. Het Hof van Justitie heeft toen de beslissing van de rc bevestigd en de verdachte in vrijheid gesteld. Lobo zegt dat de vervolging niet erin is geslaagd om het bewijs te leveren dat de man met het doel om een beroving te plegen zijn auto had uitgeleend. Zijn cliënt heeft vanaf het prille begin aangegeven niets te weten van de beroving. De kassierste­r was op de bewuste dag in het kantoor toen drie mannen van wie de gezichten bedekt waren met een sjaal het geldwissel­kantoor binnendron­gen. Een van hen was gewapend met een vuistvuurw­apen. De dader met het wapen richtte dit via het luikje naar binnen waar hij het slachtoffe­r onder schot hield. De twee anderen trapten de deur in en maakten SRD 105 duizend en vreemde valuta buit. De vrouw werd beschoten in haar rechterbor­st en moest medisch worden behandeld.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname