Times of Suriname

Zes verdachten voorlopig vrij

-

PARAMARIBO – De rechter heeft zes verdachten JL, AL, AB, BM, SH en BD op verzoek van hun advocaten voorlopig in vrijheid gesteld. Advocaat Georgette Leter die juridische bijstand verleent aan SH, zegt dat de schade die veroorzaak­t zou zijn, enigszins is betaald. Bovendien zijn de jongemanne­n voor het eerst in aanraking gekomen met de politie.

Zij worden verdacht van de inbraak in een woning aan de Noordpoolw­eg op 6 november vorig jaar. Zij gingen via de vliering naar binnen en maakten SRD 400, USD 4400, 400 euro, vier flessen alcoholisc­he drank, een bracelet, een halskettin­g, drie ringen en een lasmachine buit.

JL zegt dat hij samen met zijn broer AL geld was gaan halen. Hij beweert dat hij in de auto zat en niet was gegaan voor een inbraak. Hij kreeg USD 400 van zijn broer dat hij verbraste in een hoerentent. Hij wist niet van het plan dat beraamd was om een inbraak te plegen. Zijn broer AL verklaart dat hij voor de huisbewone­r had gewerkt, maar niet was uitbetaald. Daarom besloot hij samen met AB en BM via de vliering het huis in te gaan. Hij beweert dat zijn broer JL en de taxichauff­eur SH in de auto zaten.

AL kreeg USD 900 van de buit, waarmee hij de huishuur en vrienden betaalde. Hij kreeg ook drank en ringen. De derde verdachte, AB, bekent dat hij samen met JL en AL in de woning is geweest. Volgens hem was BM op straat. AB verklaart dat ze waren geweest om te vechten met zijn oom die hen moest betalen. Op 19 juni wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname