Times of Suriname

JCI Nilom kiest drie TOYP’s

-

PARAMARIBO - JCI Nilom heeft op 10 mei een awardcerem­ony gehouden waarbij de Ten Outstandin­g Young Persons of Suriname (TOYP’s) waarbij10 genomineer­de jonge Surinamers hun gepassione­erde en inspireren­de verhalen op een creatieve manier hebben verteld. Ze zijn door een commissie beoordeeld. Ze mochten een week van tevoren hun verhaal via een video of filmpje opsturen.

De jury bestond onder andere uit: Gregory Tai A Pin (directeur van BNETS), Jane Kolf-Bergraaf (Stichting ter Bevorderin­g van de Journalist­iek in Suriname) en Karin Naarden van STAS Internatio­nal.

Van de 10 genomineer­den zijn er 3 als winnaar uit de bus gekomen: Zabdai Zamuel, Jill Chen Poun Joe en Antonie Bischop. Zabdai Zamuel houdt zich vooral bezig met sport voor mensen met een beperking. “Hij heeft zijn eigen carrière aan de kant gezet, om jongeren te coachen”, vertelt Clebert Drenthe, national vice president van JCI Suriname. Jill Chen Poun Joe houdt zich bezig met film en dans. Ze verzorgt vaak workshops voor jongeren en heeft aan een bootcamp in Los Angeles meegedaan. Op haar vakgebied wil ze Suriname hoger plaatsen. Ze won tevens de People Choice Award. Antonie Bischop geeft op technologi­sch gebied trainingen en cursussen voor oudere mensen op de computer. Op agrarisch gebied is hij ook actief door middel van een stichting die honingkast­en ontwerpt.

(JA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname