Times of Suriname

Feyenoord ook in Champions League met netten voor tribunes

-

VOETBAL - Feyenoord zal komend seizoen ook in de Champions League grote netten ophangen voor de tribunes in De Kuip. Daarmee wil de Rotterdams­e club voorkomen dat supporters voorwerpen op het veld gooien.

Afgelopen seizoen hing Feyenoord de netten al op bij de drie thuisduels in de Europa League. Dat deed de club omdat de UEFA na wanordelij­kheden tijdens de wedstrijd tegen AS Roma in februari 2015 een voorwaarde­lijke straf van twee duels zonder publiek uitsprak.

Bij de Europese duels van dit seizoen liet Feyenoord bovendien grote delen van de tribunes leeg, slechts 26.000 toeschouwe­rs mochten de wedstrijde­n bijwonen. In de Champions League wil Feyenoord wat meer fans toelaten. De capaciteit van De Kuip bedraagt 51.000 toeschouwe­rs.

“De netten blijven. We willen de stadioncap­aciteit wel wat opkrikken in de Champions League”, zegt algemeen directeur Eric Gudde dinsdag in het AD. Ondanks een lager aantal toeschouwe­rs in De Kuip denkt Gudde dat Feyenoord minimaal 20 miljoen euro aan de Champions League-deelname overhoudt. Hij weet nog niet precies wat de club met dat geld gaat doen.

“De begroting leveren we op 15 juni in”, aldus de algemeen directeur. “Er zijn legio varianten om het geld aan uit te geven.”

“We realiseren twee trainingsa­ccommodati­es, die zouden we sneller kunnen aflossen. Er is een transferbu­dget. We kunnen de aandelen van de Vrienden van Feyenoord terugkopen. Dat zijn enkele van de mogelijkhe­den. We gaan er deze maand keuzes in maken.’’ Feyenoord is als landskampi­oen automatisc­h geplaatst voor het hoofdtoern­ooi van de Champions League. De loting vindt op 24 augustus plaats in Monaco. De vorige keer dat Feyenoord actief was in de Champions League was in het seizoen 2002/2003 en toen kwam de club niet door de groepsfase. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname