Times of Suriname

Bertens naar tweede ronde in Rome

-

TENNIS - Kiki Bertens heeft dinsdag met de nodige moeite de tweede ronde bereikt van het WTA-toernooi van Rome. De Nederlands­e was in drie sets (2-6, 6-2 en 6-1) te sterk voor Monica Niculescu.

Vorig jaar vloog Bertens er in Rome al in de eerste ronde uit. In de tweede ronde treft ze de 18-jarige Amerikaans­e qualifier Catherine Bellis, die in twee sets te sterk was voor Misaki Doi uit Japan.

Het zijn belangrijk­e weken voor de 25-jarige Bertens, want hierna wacht het WTAtoernoo­i van Neurenberg, waar ze titelverde­digster is, en Roland Garros.

In 2016 vierde Bertens op het Grand Slam-toernooi in Parijs haar internatio­nale doorbraak. Ze haalde de halve finales, waarin ze verloor van Serena Williams. Op het gravel van Rome liet Bertens dinsdag in de tweede en derde set zien dat ze in vorm komt voor Roland Garros. In de eerste set was de 29-jarige Niculescu nog sterker, mede door zwak spel van de Nederlands­e nummer twintig van de wereldrang­lijst. Bertens werd in het eerste bedrijf meteen gebroken door de Roemeense. Ze knokte zich terug tot 2-2, maar daarna won Niculescu vier games op rij (2-6).

In de tweede set begon Bertens opnieuw moeizaam. Ze overleefde meerdere breakpoint­s in de openingsga­me, maar daarna stelde de Wateringse orde op zaken. Niculescu, de nummer 48 van de wereld, had geen antwoord meer op de goede slagen van Bertens, die de set met 6-2 won. De laatste set was de beste van Bertens. Ze brak Niculescu meteen op love en kwam daarna niet meer in de problemen (6-1), waardoor ze zich mag gaan opmaken voor de tweede ronde in de Italiaanse hoofdstad. (NS)

 ??  ?? James Rodríguez zal na dit seizoen vertrekken bij Real Madrid. (Foto: Nusport)
James Rodríguez zal na dit seizoen vertrekken bij Real Madrid. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname