Times of Suriname

Merlo herkozen als voorzitter AIPS

-

SPORT - Gianni Merlo is herkozen als voorzitter van de Associatio­n Internatio­nale De La Presse Sportive (AIPS). Dit gebeurde tijdens het 80ste AIPS-congres in Seoul/Pyeong Chang, ZuidKorea. Voorzitter Desney Romeo van de Vereniging van Sportjourn­alisten in Suriname (VSJS) was op de vergaderin­g.

Merlo werd bij acclamatie gekozen om een vierde termijn leiding te geven aan de AIPS. Zijn eerste termijn kwam na verkiezing­en in Marokko. Daarna werd hij ook in Milaan en Socchi verkozen. Ook de eerste vicepresid­ent, Esat Yelmear (Turkije) en de penningmee­ster Ozmec Jura (Kroatië) hadden geen tegenkandi­daten. Om het korps van vicepresid­enten te completere­n werd er wel een stemmingsr­onde gehouden, waarbij Evelyn Watta (Kenia), Ianis Daris (Griekenlan­d) en Hiji Ali Mohammed (Qatar) werden gekozen. Raul Garcia (Mexico) en Laima Janusonyte (Litouwen) vielen buiten de boot.

“De overige leden werden door stemming gekozen en deze liep desastreus af voor de Amerika’s. Dit kwam vanwege het feit dat geen van de vijf kandidaten van ons continent bereid was terug te treden, zodat wij een kans konden maken minimaal twee man in het hoofdbestu­ur te krijgen. Reeds tijdens de continenta­le meeting had voorzitter Gabriel Cazenave aangegeven dat het geen zin had om vijf kandidaten voor te dragen daar dit alleen tot verlies van stemmen zou leiden. Na de eerste stemmingsr­onde kwamen 11 van de 13 leden door. Zij verwierven minimaal 49 stemmen. In de tweede ronde die daarna volgde, waarbij de twee plaatsen ingevuld moesten worden, werden degenen met de meeste stemmen gekozen. Aan het eind van de dag was alleen Vicente Datoli (Brazilië) vertegenwo­ordigd in het executive comité. Ernesto Ortiz (Uruguay), Moises Avalos (Nicaragua) Fernando Nurnberg (Bolivia) en Raul Garcia (Mexico) wisten het minimum aantal stemmen niet te halen”, zegt Romeo. Het volgende congres van de AIPS wordt in 2018 in Antalya, Turkije, gehouden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname