Times of Suriname

Manchester City wint makkelijk

-

VOETBAL - Manchester City weet zich met de laatste speelronde nog voor de boeg in de Premier League al nagenoeg zeker verzekerd van een top vier-klassering. Het team van Josep Guardiola was dinsdagavo­nd op eigen veld een maatje te groot voor West Bromwich Albion (3-1). City kan het bijbehoren­de Champions Leaguetick­et zondag in het uitduel met Watford definitief veiligstel­len.

City zag de overwinnin­g eigenlijk nooit in gevaar komen tegen West Brom, dat zichtbaar snakt naar het einde van het seizoen. The Baggies vergaarden slechts twee punten uit hun laatste zeven competitie­wedstrijde­n en lieten ook in het Etihad Stadium geen daverende indruk achter. City zette de bezoekers vanaf het eerste fluitsigna­al met de rug tegen de muur.

Kevin De Bruyne bood na 27 minuten spelen eerst Gabriel Jesus een niet te missen kans, waarna de Belg amper twee minuten later zelf met een fraai schot van buiten het strafschop­gebied voor de 2-0 tekende. City kreeg daarna via Sergio Agüero en Leroy Sané mogelijkhe­den om nog in de eerste helft verder afstand te nemen van een machteloos West Brom, maar doelman Ben Foster redde fraai op de poging van de Argentijn en had even later het geluk dat een schot van Sané rakelings overvloog. Het elftal van Guardiola zette na de onderbreki­ng de wedstrijd op dezelfde voet voort en wist Foster na twaalf minuten spelen in de tweede helft alsnog voor een derde maal te verschalke­n. Yaya Touré maakte na een combinatie met Agüero geen fout oog in oog met de keeper: 3-0. Invaller Hal Robson-Kanu redde vier minuten voor tijd de eer voor West Brom, door bij de eerste paal een voorzet van Allan-Roméo Nyom binnen te lopen. (VZ)

??  ?? Leroy Sane van Manchester City zet Allan Nyom van West Bromwich Albion onder heel veel druk. (Foto: EPL)