Times of Suriname

Volvo en Audi: zelfstandi­ge versie Android inbouwen in auto’s

-

Autofabrik­anten Volvo en Audi gaan hun auto’s in de toekomst uitrusten met een zelfstandi­ge versie van Googles besturings­systeem Android. De samenwerki­ng met Google werd maandag onthuld, onder meer via de website van de techgigant. Het is nog niet bekend wanneer de eerste modellen met de zelfstandi­ge Androidver­sie precies op de markt worden gebracht. Volvo belooft dat dit binnen twee jaar gebeurt.

Veel auto’s kunnen op dit moment al gebruikmak­en van Android via Googles speciaal voor auto’s ontwikkeld­e Android Auto. Daarmee kan bijvoorbee­ld op het dashboards­cherm Google Maps getoond worden, of Spotify. Android Auto vereist echter verbinding met de telefoon van een inzittende. Volgens Google biedt de zelfstandi­ge autoversie van Android meer mogelijkhe­den, zoals de optie om de ramen en het dak te bedienen en de temperatuu­r te regelen, bovenop bestaande functies.

Ook belooft het bedrijf integratie van zijn slimme spraakassi­stent Google Assistant, zodat de bestuurder of passagiers stemcomman­do’s kunnen geven tijdens het rijden. Google belooft deze week een demonstrat­ie te geven van zijn op auto’s toegespits­te versie van Android. Dat doet het bedrijf tijdens zijn jaarlijkse ontwikkela­arsconfere­ntie Google I/O, die woensdag van start gaat. (NU.nl/ Foto: autosalona­lmere.webklik.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname