Times of Suriname

Sarah draagt na 25 jaar weer bikini

-

Het strandseiz­oen is in aantocht en de druk om met een perfect lichaam ten tonele te verschijne­n, is niet te onderschat­ten. Plussize blogger Sarah Sapora (38) durfde zich zelfs 25 jaar lang niet meer in een bikini te hijsen. Tot nu. Ze heeft geen zin meer om haar leven te laten domineren door ideaalbeel­den van anderen. Op haar blog haalde Sarah herinnerin­gen op aan de laatste keer dat ze een bikini droeg. “Ik was dertien jaar oud toen ik deelnam aan een kamp voor tieners met overgewich­t”, schrijft ze. Tijdens een warme dag leende ze een bikini om wat te zonnen naast de tennisbaan. Iemand nam er een foto van. Toen ze het beeld zag, was ze zo in shock dat het 25 jaar heeft geduurd vooraleer ze opnieuw een bikini durfde te dragen.

Sarah wil dat alle vrouwen van hun lichaam houden. “Het kostte me tientallen jaren om me weer vrij in mijn eigen lichaam te voelen”, aldus de plussize blogster. “Pas nu laat ik mezelf zien aan de buitenwere­ld zoals ik ben. We moeten ons leven leiden zonder dat we ons zorgen maken over wat anderen over ons zouden kunnen denken.” En dat is wat Sarah heeft gedaan. Tijdens een fotoshoot op het iconische strand van Malibu draagt ze trots een gewaagde string-bikini van het label Layne Bryant.

“Weet je wat? Deze 38-jarige dame met overgewich­t zal je eens de waarheid vertellen. Die onzekerhei­d die je voelt over je uiterlijk? Die angst die je voelt wanneer anderen naar je kijken? De schrik die hebt omdat anderen je zullen uitlachen omdat je buiten de lijntjes kleurt? Niemand wint erbij dat jij je low profile houdt tijdens je leven, en jij al helemaal niet. Dus leef groots en durf groots te dromen.” (HLN/ Foto: today.com)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname