Times of Suriname

Vanan naar finale 200 meter

-

ATLETIEK – Wat de Surinaamse atleet Jeffrey Vanan niet heeft kunnen doen op de 100 meter, doet hij wel op de 200 meter. Vandaag zal de 24-jarige atleet de finale rennen tijdens de vierde Islamitisc­he Solidarite­itsspelen in het Olympisch Stadion van Bakoe, Azerbeidzj­an.

De dag startte in series voor Vanan. Hij werd in de vierde serie ingedeeld met vijf andere sprinters. Vanan klokte een tijd neer van 21.36 secondes en eindigde op de tweede plaats. Dit was genoeg om over te gaan naar de halve finale. Overall was dit de zesde beste tijd van de series. De vierde serie werd gewonnen door Izzet Safer van Turkije met een tijd van 21.30 secondes. De 25-jarige Abdoulie Assim en de vijf jaar oudere Guyanees Winston George waren het snelst in de openingsro­nde; beiden klokten 21,29 seconden.

In de halve finale werden de 23 sprinters ingedeeld in drie series; Vanan moest in de eerste serie uitkomen. De Surinaamse atleet stelde dit keer niet teleur en liep een snellere tijd. Hij noteerde 21.25 secondes en eindigde op de tweede plaats. Voor de halve finale was de tijd van Vanan de zesde snelste overall. Salem Eid Yaqoob van Bahrein werd winnaar van deze serie met een tijd van 21.11 secondes. De beste overal tijd was voor de Guyanees George, die 20.87 secondes liep. In de finale zal Vanan op baan acht rennen met George, Ramil Guliev (Turkije), Adama Jamimeh (Gambia), Yaqoob, Safer, Saaid Hassan (Moldavië) en Skander Athmani (Algerije).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname