Times of Suriname

Evelina (6) na aanval hond: ik ben niet bang

-

DIEPENHEIM - De 6-jarige Evelina Tempelman die dinsdag werd gebeten door een hond in het Twentse Diepenheim, is na de aanval niet bang geworden voor honden. “Voor kleine niet, voor grote misschien wel een beetje. Maar mijn familie heeft ook grote honden en die vind ik wél lief.”

Over de aanval van afgelopen week zegt ze: “Ik dacht dat hij rustig was, maar dat was hij niet. En toen beet hij me,” vertelt Evelina aan de Tubantia. Het 6-jarige meisje fietste over de Kleidijk in haar woonplaats toen de hond ineens de aanval opende. Het baasje van de viervoeter liet het gewonde kind vervolgens aan haar lot over.

Met diepe bijtwonden in haar benen meldde ze zich hevig overstuur thuis. Haar moeder bracht haar naar het ziekenhuis, waar ze direct moest worden geopereerd.

Het incident veroorzaak­te afgelopen week een stroom van reacties op de sociale media. Vooral het feit dat de eigenaress­e van de hond het slachtoffe­rtje aan het lot overliet en zich niet om haar bekommerde, zette kwaad bloed, zoals blijkt uit de vele reacties op Facebook. Ook Evelina’s ouders zijn boos dat de vrouw zich pas uren later meldde. “Wat ik niet snap, is dat de vrouw zich pas om negen uur ’s avonds bij de politie heeft gemeld. Vier uur na het voorval. Doe je hond dan in de auto en meld je gelijk, denk ik dan! Dat vreet aan me,” zegt vader Edwin.

Hoewel het naar omstandigh­eden goed gaat met Evelina, zal het nog even duren voordat het meisje weer de oude is. Haar wonden moeten de komende weken twee keer per dag worden schoongema­akt. Bovendien mag ze niet lopen omdat ze haar been niet mag belasten. Edwin: “Als na tweeënhalv­e week alles oké is, wordt ze opnieuw geopereerd. Dan worden de wonden helemaal dichtgemaa­kt. Waarschijn­lijk met behulp van een plastisch chirurg.” De hond, een Duitse herder, is in beslag genomen en zal volgens de politie door een specialist worden onderzocht. Vervolgens beslist de officier van justitie wat er met het beest gaat gebeuren.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname