Times of Suriname

Mbappé kan in Spanje en Engeland het verschil maken

-

VOETBAL - Kylian Mbappé hielp AS Monaco woensdagav­ond tegen Saint-Étienne met zijn vijftiende competitie­doelpunt dit seizoen op weg naar de eerste landstitel sinds 2000. Ricardo Carvalho speelde tussen 2013 en 2016 voor de Monegasken en zegt niet verrast te zijn door de doorbraak van de achttienja­rige spits. Carvalho zag de toentertij­d zestienjar­ige Mbappé anderhalf jaar geleden in de Ligue 1 debuteren tegen SM Caen. “Het was toen al overduidel­ijk dat hij getalentee­rd was, maar om als speler te groeien is het belangrijk om regelmatig te spelen. Dit seizoen heeft de club hem die kans gegeven. Door te spelen, doelpunten te maken en zelfvertro­uwen te vergaren, groei je als speler alleen nog maar meer”, zegt de 39-jarige Portugees, die tegenwoord­ig in China bij Shanghai SIPG speelt. Mbappé wordt inmiddels gevolgd door nagenoeg de gehele Europese top, maar volgens Carvalho doet de tweevoudig Frans internatio­nal er goed aan zijn toekomst weloverwog­en uit te stippelen. “Ik denk dat hij de ambitie heeft om ooit voor een topclub te spelen, maar in het leven is de meest voor de hand liggende optie niet altijd de beste”, legt de stopper uit in gesprek met Omnisport. Carvalho veronderst­elt dat Mbappé in zowel de Spaanse als de Engelse competitie tot zijn recht zou komen. “Hij heeft de kwaliteite­n om in beide competitie­s het verschil te maken.”

(VZ)

 ??  ?? Kylian Mbappé is met AS Monaco kampioen van Frankrijk geworden en Ricardo Carvalho, oud-voetballer van AS Monaco, meent dat Mbappé ook in Engeland en Spanje kan slagen. (Foto: Nusport)
Kylian Mbappé is met AS Monaco kampioen van Frankrijk geworden en Ricardo Carvalho, oud-voetballer van AS Monaco, meent dat Mbappé ook in Engeland en Spanje kan slagen. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname