Times of Suriname

Winst Burberry licht onder druk

-

LONDEN - Burberry Group heeft in het afgelopen boekjaar op een gestegen omzet, een lagere nettowinst gerealisee­rd. Dit meldde het Britse mode- en sieradenhu­is gisteren voorbeurs met voorlopige cijfers over het jaar dat eindigde op 31 maart.

“2017 was een overgangsj­aar voor Burberry in een snel veranderen­de markt voor luxe producten. De acties die we hebben ondernomen om de fundamente­n te leggen voor toekomstig­e groei beginnen hun vroege vruchten af te werpen en ik heb er vertrouwen in dat deze op termijn zullen groeien,” zei topman Christophe­r Bailey van Burberry in een toelichtin­g op de cijfers. Vanaf juli wordt hij als CEO opgevolgd door Marco Gobbetti. Het aangepaste bedrijfsre­sultaat nam met 10 procent toe dankzij strategie- en productaan­passingen, groei van e-commerce en kostenbesp­aringen tot 458,7 miljoen pond, maar de nettowinst daalde van 309,5 miljoen naar 286,8 miljoen Britse pond, als gevolg van hogere eenmalige posten en belastinge­n.

De omzet kwam uit op 2,77 miljard pond, vanwege gunstige valuta-effecten 10 procent hoger dan de omzet van 2,51 miljard pond een jaar eerder. Onderligge­nd daalde de omzet echter met 2 procent. De vrije kasstroom steeg van 274 miljoen naar 465 miljoen pond.

Verder besloten de Britten om het dividend over het afgelopen boekjaar met 5 procent te verhogen van 37,0 pence naar 38,9 pence per aandeel.

Burberry voorziet nu voor het lopende boekjaar een negatief effect van wisselkoer­sverhoudin­gen van circa 30 miljoen pond, waar eerder werd gerekend op een negatief effect van 10 miljoen pond. De ondernemin­g rekent verder op herstructu­reringskos­ten ter hoogte van 40 miljoen pond, kostenbesp­aringen van 50 miljoen pond en investerin­gen ter hoogte van circa 140 miljoen pond. Het aandeel Burberry sloot woensdag 0,4 lager op 1.658,84 pence. (Beursduive­l/Foto: Burberry Group Plc.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname