Times of Suriname

Meer omzet voor Thomas Cook

-

LONDEN - Thomas Cook heeft over het eerste halfjaar een hogere omzet geboekt, maar zijn verlies verder zien oplopen. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de cijfers over het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar van de Britse reisorgani­satie. De omzet steeg in de zes maanden tot en met 31 maart met 3 procent van 2.672 miljoen naar 2.994 miljoen Britse pond. Het onderligge­nde bedrijfsre­sultaat (EBIT) verslechte­rde van 163 miljoen pond negatief naar 177 miljoen pond negatief.

Indien rekening wordt gehouden met eenmalige posten en voorzienin­gen dan kwam dit resultaat uit op 205 miljoen pond negatief, 1 miljoen meer dan een jaar eerder.

Op netto-niveau bleef er een verlies, zoals deze toekomt aan de aandeelhou­ders, over van 267 miljoen pond. Een jaar eerder was dit nog 265 miljoen pond.

De Britten zagen kans de nettoschul­d te reduceren van 818 miljoen naar 794 miljoen pond.

De boekingen voor het naderende zomerseizo­en liggen zich volgens Thomas Cook 12 procent hoger dan een jaar eerder. De prijzen liggen 1 procent lager. De boekingen voor het aankomende winterseiz­oen liggen volgens Thomas Cook 1 procent hoger dan een jaar eerder. De prijzen liggen 5 procent hoger in verband met een groei in verre zonbestemm­ingen.

In de luchtvaart­branche is sprake van overcapaci­teit en het bedrijf ervaart stevige concurrent­ie in de Britse toeristeni­ndustrie. Toch ziet het bedrijf de gang van zaken zich conform verwachtin­g ontwikkele­n.

Het aandeel Thomas Cook sloot woensdag 0,2 procent lager op 93,84 pence.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname