Times of Suriname

Maduro ontplooit 26 honderd militairen

-

VENEZUELA - De Venezolaan­se president Nicolas Maduro heeft de ontplooiin­g gevorderd van 2.600 militairen in de westelijke staat Tachira, na plundering­en en aanvallen. Sinds begin april vinden in het land bijna dagelijks manifestat­ies voor en tegen de president plaats, waarbij in totaal al 43 doden vielen.

In de nacht van dinsdag op woensdag werden in Tachira tientallen winkels geplunderd en twee politiecom­missariate­n in brand gestoken. Daarnaast waren er spanningen in andere regio’s in het land, waaronder in het westen van Caracas, waar manifestan­ten met bivakmutse­n blokkades hebben opgericht.

“We kunnen niet meer spreken van manifestat­ies. Het gaat om subversiev­e acties, die lijken op een gewapende opstand”, aldus de Venezolaan­se minister van Defensie, Vladimir Padrino Lopez, die aankondigd­e dat hij de transfer heeft gevraagd van 2.000 soldaten en 600 speciale agenten naar Tachira. “Het idee is om Venezuela om te vormen tot een Syrië en Tachira te veranderen in Aleppo. Maar we gaan niet toelaten dat het land terechtkom­t in de chaos.”

Dinsdag verlengde president Maduro nog voor de zevende keer de economisch­e noodtoesta­nd in zijn land, die van kracht is sinds januari 2016. Die laat hem toe de grondwette­lijke garanties in te perken, en bijzondere economisch­e, politieke en juridische maatregele­n te nemen.

In het Zuid-Amerikaans­e land, waar al maanden een politieke en economisch­e crisis heerst, wordt al sinds begin april geproteste­erd tegen president Nicolas Maduro. Regelmatig komt het tot geweld tussen de betogers en de ordedienst­en. De oppositie wil dat Maduro aftreedt en eist nieuwe verkiezing­en. (HLN)

 ??  ?? Een winkel is leeggeplun­derd. (Foto: todayonlin­e.com)
Een winkel is leeggeplun­derd. (Foto: todayonlin­e.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname